SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milli uydu 2022 yılında uzaya gönderilecek!

Milli uydu 2022 yılında uzaya gönderilecek!

15 Temmuz 2020 Çarşamba - 13:40




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İlk yerli ve milli uydumuz Türksat 6A'yı 2022 yılında uzaya göndereceğiz." dedi.





Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "İlk yerli ve milli uydumuz Türksat 6A'yı 2022 yılında uzaya göndereceğiz." dedi.
 
TÜRKSAT 6A UYDUSU
 
Türksat 6A, Türkiye’nin daha önceki haberleşme uydularından farklı olarak, bütünüyle millî imkânlarla üretilecek olan ilk haberleşme uydusu olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık 600 milyon lira maliyetle gerçekleştirilecek yerli uydu projesinde, uydu ve yer istasyonunda kullanılacak ekipman, yazılım ve birçok alt sistem de millî imkânlarla geliştiriliyor.
 
Yakıt dâhil yaklaşık 4 bin 300 kilogramlık kütleye sahip olacak Türksat 6A, 42° Doğu boylamındaki yörüngeye yerleştirilecek. Türksat 6A, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya kıtasının büyük bir bölümünde müşterilerine hizmet sunacak. Teknik özellikleriyle de dikkat çeken uydu, 18 aktif, 5 yedek, toplam 23 aktarıcıya sahip olacak.
 
Türkiye, yörüngede 15 yıl kalması planlanan Türksat 6A’nın hizmete alınmasıyla beraber haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap