SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'tarihten ders alın' vurgusu

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'tarihten ders alın' vurgusu

19 Mayıs 2023 Cuma - 13:28




Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Milli Mücadele gerçekleşmiş ve sonunda milletimiz, bu istilacılara büyük bir memnuniyetle yüzmeyi öğretmiştir. Dolayısıyla ülkemize karşı herhangi istilacı bir düşüncesi olan herkesin tarihten ders alması lazım” dedi.





Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Spor Kompleksi’nde düzenlenen törene katıldı. Burada sporcular tarafından hediye edilen Türk bayrağını kabul eden Akar, daha sonra bir konuşma yaptı. Konuşmasına tüm gençlerin ve milletin bayramını kutlayarak başlayan Akar, 19 Mayıs’ın öneminin özellikle gençler tarafından iyi anlaşılması gerektiğini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla Milli Mücadele ateşinin alevlendiğini ifade etti.

O günden itibaren büyük bir mücadelenin başladığını, istilacılara karşı milletin ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış’ diyerek ayağa kalktığını dile getiren Akar, “Asil milletimiz bütün imkanlarını seferber ederek derin bir mücadeleye girmiş, yapılması gerekeni yapmış ve hiçbir şekilde bağımsızlığını kaybetmeyeceğini, işgale müsaade etmeyeceğini açık şekilde ortaya koymuştur” diye konuştu.

Milletin bağımsızlık tutkusu ve vatan sevgisine vurgu yapan Akar, “Milli Mücadele gerçekleşmiş ve sonunda milletimiz, bu istilacılara büyük bir memnuniyetle yüzmeyi öğretmiştir. Dolayısıyla ülkemize karşı herhangi istilacı bir düşüncesi olan herkesin tarihten ders alması lazım” ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap