SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milli muharip uçağı KAAN'da son durum ne oldu? Temel Kotil açıkladı!

Milli muharip uçağı KAAN'da son durum ne oldu? Temel Kotil açıkladı!

26 Mayıs 2024 Pazar - 15:47




Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, milli muharip uçağımız KAAN'ın son durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları..





Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) Bilim Kültür Sanat Haftası kapsamında 2'nci kez düzenlenen "Türkiye'nin Havacılık Vizyonu" programına katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli muharip uçağı KAAN'ın son gelişmeleri hakkında önemli bilgiler verdi.

"2028 YILINDA TÜRK MOTORU OLACAK"

Konuşmasında en büyük hayallerinin 2028 yılında 20 tane Hava Kuvvetlerine KAAN vermek olduğunu aktaran Kotil, "Ondan sonra 8 tane daha yapıyoruz. Sonra 1 tane daha yapıyoruz. O 1 tanenin üzerinde 2028 yılında Türk motoru olacak. Onun için yapıyoruz. Türk motoru da yapılıyor. Bizim gencimiz 10 numara. İsterseniz başarırsınız" ifadelerini kullandı.

"YOLCU UÇAĞI 5 MİLYAR DOLARLIK BİR YATIRIM GEREKTİRİR"

Boeing ve Airbus'a parça ürettiklerini söyleyen Kotil,  açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Ama bu yolcu uçağı 5 milyar dolarlık bir yatırım gerektirir. Projelerimizin bitmesine engel olur. Bu uçağın F16'ın üzerinde en azından rafale karşılayacak kadar iyi olmasını sağlamak. Böyle bir şirketin bir tane daha proje başlatmaması lazım. Bizim TUSAŞ'ın Kaan, Hürjet, Hürkuş, Anka3, dördü de gelecek şimdi Kaan'ın ona ihtiyacı var. Anka2, Anka1 ondan sonra Atak, Atak2, Gökbey ve Gökbey'in ağabeyi ve 2 tane uydu yeter. Bütün enerjileri biz oraya yoğunlaştırıyoruz. Dolayısıyla şuanda yolcu uçağı yok. Ama devlet büyüklerimiz karar verirler bizde imkan buluruz."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap