SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milli Eğitim Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yalanladı!

Milli Eğitim Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yalanladı!

13 Eylül 2021 Pazartesi - 12:12




Ortaöğretim 12’nci sınıf İnkilap kitabında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili ayrıntılar dikkat çekti.





Ortaöğretim 12’nci sınıf İnkilap kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki bazı politikalardan övgüyle bahsedildi.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, ortaöğretim 12’nci sınıf İnkilap kitabında, AKP döneminin ekonomik ve siyasi politikalarından övgüyle söz edildi.

İnkikap kitabında bu dönemde uygulanan politikalar kapsamında Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında Davos'taki toplantıda dönemin Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le yaşanan “one minute” olayına da yer verildi.

Haberde inkilap kitabı için "Ders kitabında, AKP döneminin ekonomik ve siyasi politikalarından övgüyle söz edildi. Bu dönemde Türkiye'nin uyguladığı politika ve önlemler sayesinde IMF'ye bağımlılıktan kurtulduğu savunuldu. Kitapta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı sırasında Davos'taki toplantıda dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le yaşanan “one minute” pozuna da yer verildi" denildi.

ERDOĞAN MEB'İN İNKİLAP KİTABINI YALANLIYOR


Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaöğretim 12’nci sınıf İnkilap kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Davos'ta Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e 'One minute' tepkisi verdiği kitaba yerleştirilmesi ve övgüyle bashedilmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kitaptaki bilgileri yalanladığını ortaya çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başbakan olduğu dönemde söz konusu Davos'taki olaylı toplantı sonrasında tepkisinin Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e değil moderatöre olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde Davos'ta yaşananlar için "Herhangi bir şekilde ne israil halkını ne Cumhurbaşkanı Peres'i ne de Musevi halkını hedef aldım. Benim tabiki buradaki tavrım moderatöre olmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın 'tavrım Peres'e değil moderatöreydi' açıklamasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nın Erdoğan'a övgüler dizme düşüncesi üzerinden yanlış bir siyasi bilgiyi İnkilap kitabına koyması tepki topladı.

SİYONİST İSRAİL İLE İLİŞKİLER TAM GAZ


Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Siyonist İsrail ile genelde sıcak ilişkiler kurulmasından yana tavır sergilemişti.

Özellikle Erdoğan'ın iktidara gelmesinin hemen ardından Sabra ve Şatilla kasabı olarak bilinen Müslüman katili Siyonist İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile Kudüs'te yaptığı görüşme ise hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Yine Yahudi ve Siyonist İsrail ilişkileri bakımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakan olduğu dönemde Amerikan Yahudi Komitesi (American Jewish Committee) tarafından “Yahudi Cesaret Ödülü” olarak tanımlanan ödül verilmişti. Bu ödül de AKP ve İsrail ilişkileri bakımdan hep dikkat çekmişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakında dönemde Türkiye ve Siyonist İsrail arasındaki diplomatik ilişkilerin başlaması için de "Gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bu çerçevede Siyonist İsrail ilişkileri bağlamında Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylem olarak gerilmiş gibi görünen ancak özellikle ekonomik ve ticaret anlaşmalar konusunda Siyonist İsrail ile uyum halinde olduğuna yönelik değerlendirmelerin sıklıkla yapılıyor olması ise göze çarpıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap