SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milli direnişin 101. yıl dönümü

Milli direnişin 101. yıl dönümü

19 Mayıs 2020 Salı - 11:15




Emperyalist işgale karşı 1919’da kurtuluşa, bağımsızlığa atılan ilk adımın yıl dönümünü kutluyoruz...





19 Mayıs 1919, Türk ulusunun uyandığı ve emperyalizme başkaldırdığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” diyerek ulus egemenliğine dayanan tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür.

Geçmişini bilen bir kuşak geleceğe daha kuvvetli sarılır. Ne diyor Mustafa Kemal: Bütün ümidim gençliktedir. Her kafanın anlamaktan aciz olduğu yüksek bir varlıktır gençlik. Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak. Sizler, yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek
üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.

DÖNMEYECEĞİZ ÇOCUK

“Dönmeyeceğiz çocuk!” Bandırma Vapuru’na binmeden birkaç gün evvel, Şişli’deki evde “Çok kalacak mısınız Paşam, yoksa denetlemenizden sonra dönecek misiniz?” diye soran yaverine böyle yanıt vermişti Atatürk. Öyle de oldu. Çıktığı yoldan, aldığı kararlardan bir an olsun vazgeçmedi. Bundan tam bir asır önce bugün Samsun’a ayak bastı.
Cumhuriyet’in, yeni bir kaderin ilk adımıydı bu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap