SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milletvekili Cora farkı

Milletvekili Cora farkı

06 Haziran 2016 Pazartesi - 10:35








Bu şehirden Ankara’ya kendi coğrafyasının vekili olarak çok değerli siyasetçilerimiz gitmişlerdir. O günlerden bu günlere geldiğimizde, daha doğrusu yakın zamanın temsilcilerine baktığımızda, hangi partiden olursa olsun; bir kıyaslama düşüncesi ile siyasetin içerisinde gezinirsek, Salih Cora gerçeğini görmemezlikten gelemeyiz. Bugün şahit olduğum Tonya-Kürtün-Gümüşhane-Erzurum yolunun temel atma törenindeki konuşmasının özünde Tonya ve de çevresindeki ilçelerin kazanımlarının toplamı iken, her partilinin bakışlarında gizlenen bir olgu vardı ki; insanlar oy verdikleri bu genç vekilin bilgi, donanım ve de bu yaşına rağmen kat ettiği yolun, yapacakları yoldan daha uzun ve de daha geniş vizyonla Trabzon’da daha uzun soluklu projelere öncülük edebileceğinin düşüncesi ile, bu şehrin her türlü sorununun Ankara’daki muhatabı olacağının renkli işaretini verdiğidir.

*********

Her gönülde partili olarak değil, insan olarak unutulmaz iz bırakan rahmetli Bakanımız Ahmet Şener’in siyaset arenasındaki en önemli özelliği seçimlerde kendisine oy vermiş veya vermemiş, kim olursa olsun, önemli olan Trabzon’a yapılacak olan yatırımlar sonrasında ise “Yeter ki Trabzonlu olsun benim insanımın önceliği; ister meclis kapısında isterse evimin kapısında olsun, onlar için Ankara’dayım, onlar için Trabzon’dayım” mantığının egemen düşünce olmasıydı. İşte benim inancım odur ki; Salih Cora bu anlayış içerisinde, bu profili en üst düzeyde yaşatacak ve de her kulvarda Trabzon’u temsil edebilecek bir vekil olduğu algısı, onun için her gün ivme kazanmaktadır.

**********

Mecliste gördüğüm konuştuğum her partiden hatta çevre illerden vekillerimiz olmuştur. Oradaki koşuşturma içerisinde olan vekillerimizin davranış ve de donanımları ile temsiliyetlerine baktığımızda; hakikaten ses tonlarının, hatta yürüyüşlerinin dahi farklılık arz ettiğini anlamak hiç te zor değil. Trabzon’da seçmeninin oyunu almak için öz güvenden uzak, şirin hamlelerle vekil olunacak, sonrasında seçmen unutulacak, gördüğü seçmen öpülecek, görmedikleri mazide kalacak, “Nasıl olsa Meclis’teyim, gördüğümün elini sıkarım” diye kendi yaşamını şekillendirme gayreti içerisinde olan vekillerimiz olduğu içindir ki; haklı olarak Salih Cora’ya bu insanlar vizyon çizerlerken; aynı partiden olmamamıza rağmen konuştuğum seçmenler, önceki seçimlerde kaybeden Salih Cora’nın bıkmadan usanmadan tek tek seçmenlerinin ayaklarına giderek, şükranlarını sunmasının bir erdemlik olduğunu bu seçmen unutmamış olacak ki, Salih Cora’ya vizyon çizme gayreti içerisine girmişler.


*********

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bir gün Ankara’ya herhangi bir işten ötürü giden insanımızın onunla yapacak olduğu görüşmenin sonunda Trabzon’a dönerken aklında kalacak tek şey Salih Cora’nın bundan böyle kalbinde bir yeri olduğu gerçeğidir ki; en azından orada bir kardeşinin olduğunu hep hatırlayacak, ister istemez onu diğer vekillerle kıyaslayacaktır...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap