SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milletimiz Cumhurbaşkanına inanmış!

Milletimiz Cumhurbaşkanına inanmış!

13 Nisan 2017 Perşembe - 13:30




Milletvekili Sabri Öztürk, bugün Giresun’a gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a milletin inandığının altını çizdi.





AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması öncesi Giresun’u karış karış gezerek vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Öztürk, Giresun temsilcimiz Erkan Başkıran’a önemli açıklamalarda bulundu. Şehir merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen milletvekili Öztürk, düzenlenen mahalle toplantılarında da vatandaşlarla buluşarak yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hız kesmeden anlatmaya devam ediyor. Gazetemize konuşan Öztürk, 16 Nisan’da vatandaşın ‘Evet’ten yana oy kullanacağını belirtirken, referandum sürecine dair önemli açıklamalarda da bulundu.

HUZURU YAŞIYORUZ

Tüm ziyaret ve toplantılarının coşkulu ve keyifli geçtiğine dikkat çeken milletvekili Öztürk, “Milletimiz Cumhurbaşkanına inanmış ve tam destek veriyor. Siyasi hayatı boyunca Sayın Cumhurbaşkanımıza hep destek tam destek veren bölgemiz ve Giresun insanı, 16 Nisan referandum için de tam destek vererek şimdiden EVET diyor ve bunu her fırsatta adeta haykırıyor. Böyle inanmış ve liderine güvenmiş bir halk karşısında bizler de coşkulu ve keyifli bir seçim kampanyası yürütmenin rahatlığını ve huzurunu yaşıyoruz. 16 Nisan’dan sonra yeni bir döneme gireceğiz ve Türkiye’yi hep birlikte şaha kaldıracağız” diye konuştu.

TÜRKİYE SÖZ SAHİBİ OLACAK

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde düzenlenen geniş katılımlı mahalle toplantısında konuşan milletvekili Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte uluslararası ve bölgesel sorunların çözümünde Türkiye’nin daha çok söz ve hak sahibi olacağını belirtti. Çözüm üreten ve garantör ülke olarak Türkiye’nin bölgedeki ağırlığının artacağını ifade eden Öztürk, Türkiye’ye yönelik tehditlerin bertaraf edileceğini de aktardı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte bürokrasinin azalacağını, hizmetlerin artacağını belirten Öztürk, daha hızlı ve etkili hizmet için yeni sistemde yeni kurumların kurulmasının kolaylaşacağını ve insanımızın ihtiyaçlarının anında karşılanacağını açıkladı.

SANDIKLAR PATLAYACAK

Öztürk, “Seçime 3 gün kala Sayın Cumhurbaşkanımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan bugün ilimizde. Bu çok özel bir ayrıcalık. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla kucaklaşacak ve hasret gidereceğiz. İnanıyorum ve biliyorum ki; Giresun insanı Sayın Cumhurbaşkanımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkacak ve destek verecektir. Bu zamana kadar verdiği destekleri fazlasıyla alan Giresun, 16 Nisan’da sandıkları EVET oylarıyla patlatarak çok daha fazlasını almayı hak edecektir. Biz millet için çalışıyoruz ve milletimiz de bunu görüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı bugün bağrına basacak Giresun insanı pazar günü gereğini yapacaktır” diye konuştu.

KAHRAMANLIK 15 TEMMUZ’U ÖNLEDİ

Öztürk ayrıca, “15 Temmuz’daki hain ve alçak kalkışma girişimi milletimizin kahramanlığı ve cesareti sayesinde bir demokrasi zaferiyle neticelendi. İşte bütün bunları yaşadık. Bunlara rağmen neler başardık? Gayri safi milli hâsılamız 359 milyar liradan 2 trilyon 338 milyar liraya çıktı. Kişi başına milli gelir 5.500 liradan 30 bin liraya yükseldi. Üniversiteli gençlerimizin burslarını 45 liradan 400 liraya çıkardık. Asgari ücreti 174 liradan 1404 liraya yükselttik. Memurlarımızın ortalama maaşını 691 liradan 3.684 liraya çıkardık. Çiftçimize verilen tarımsal destekleri 9 kat, hayvancılık desteğini 45 kat artırdık. Ortalama emekli aylığını 276 liradan 1380 liraya yükselttik. 65 yaş aylığını 25 liradan 223 liraya çıkardık. İhracatımız 36 milyar dolardan 143 milyar dolara çıktı. Paradan 6 sıfırı attık. IMF’ye borcumuz kalmadı. Havalimanı sayımız 39’dan 55’e, yolcu sayımız 34 milyondan 174 milyona yükseldi. Bölünmüş yollar 6.100 kilometreden 25.197 kilometreye çıktı. Savunma sanayimizde yerli üretim oranını %24’ten %60’a çıkardık. Say dur, bizde icraat bitmez! Mevcut sistemle nelere maruz kaldık, neleri başardık! Karar milletin. Mevcut sistemin tüm engellemelerine rağmen, karşımıza çıkarılan içli dışlı onca badireye rağmen, Türkiye’yi 15 yılda tam üç kat büyüttük. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 15 yılda başardıklarımızı artık 5 yıla sığdıracağız. Türkiye’nin hızına hız, gücüne güç katacağız. İşin özeti budur” dedi.

5 YILA SIĞDIRACAĞIZ

AK Parti iktidarı döneminde 15 yılda başarılanların, yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte artık 5 yıla sığdırılacağını söyleyen Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 yıl boyunca önümüze sayısız zorluk ve engel çıkarıldı. Buna rağmen, Türkiye’yi 15 yılda üç kat büyütmeyi başardık. Kurucu Genel Başkanımıza ‘Muhtar bile olamaz’ dediler, milletvekili olmasını engellediler. Milletin desteğiyle bu engeli aştık ve Recep Tayyip Erdoğan’ı başbakan yaptık. 2007’de cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 icadını çıkardılar, CHP hemen sahiplendi, Meclise girmedi. Seçimin ilk turunun akşamında 27 Nisan e-muhtırası geldi. Demokratik tepkimizi hemen gösterdik, milletimizin hak ve kazanımlarını çiğnetmedik. Millete ‘Cumhurbaşkanını millet seçsin mi?’ diye sorduk. Milletimiz % 69’la Evet dedi. 2008’de partimize kapatma davası açıldı. Anayasa Mahkemesi bir oy farkla kapatma talebini geri çevirdi. Olmadı, bu kez de yabancı istihbarat örgütlerinin güdümündeki FETÖ sahaya sürüldü. 7 Şubat 2012’de MİT krizi yaşandı, MİT Başkanı ve Başbakan tutuklanmak istendi. Yetmedi, Gezi olayları tezgâhlandı. Devasa bir düşmanlaştırma ve ötekileştirme kampanyası yürütüldü. Hemen ardından FETÖ’nün 17-25 Aralık yargı-emniyet darbe girişimi geldi. Milletimizin desteğiyle bunun da üstesinden geldik. Milletimiz 1 Kasım’da bu gidişe dur dedi. Şimdi anladık ki daha o günden FETÖ eliyle, kanlı ve hain bir darbe girişiminin hazırlıklarına başladılar.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap