SON DAKİKA



Haber > Gündem > Millete, 'alışacaksınız' diyen AKP'li Mücahit Birinci'nin atkısının fiyatı dudak uçuklattı

Millete, 'alışacaksınız' diyen AKP'li Mücahit Birinci'nin atkısının fiyatı dudak uçuklattı

21 Kasım 2021 Pazar - 11:22




Birinci'nin sözlerinden sonra Louis Vitton marka atkısı tekrar gündem oldu. Atkının fiyatının 330 paund olduğu ortaya çıktı.





Halk derin bir kriz yaşarken AKP'nin üst düzey isimleri açıklamalarıyla tepki çekiyor. Geçen hafta dolar kurunun yükselmesinin iyi birşey olduğunu iddia eden AKP MKYK üyesi ve 'AK trollerin başı' olarak bilinen Mücahit Birinci'den yine tepki çeken bir açıklama geldi, Birinci 'alışacaksınız' dedi.

Ceza Hukuku Profesörü Prof. Dr. Ersan Şen ile Birinci arasında 'görevden alma' tartışması yaşandı. Birinci, eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden neden görevden alındığı sorusunu yönelten Şen'e, "alışacaksınız" yanıtını verdi.
 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin son grup toplantısında "Faizi savunanla beraber olmam olamam" demiş, Erdoğan'ın konuşmasını salondaki bütün milletvekilleri alkışlarken, Lütfi Elvan'ın Erdoğan'ı alkışlamadığı görülmüştü. Akabinde Elvan'ın diğer bakanlar gibi görevden alınabileceği gündemde konuşulmaya başlanmıştı. 

Canlı yayında eski Merkez Bankası Başkanı Ağbal'ın görevden alınması gündeme gelince stüdyoda gerginlik yaşandı. 

Ersan Şen ile AKP'li Birinci arasında geçen diyalog şöyle: 


Ersan Şen: Naci Ağbal gibi bir insanı, Merkez Bankası Başkanlığına getirip de sabahın 4'ünde niye görevden alıyorsunuz, gerekçesi ne arkadaş. Ne yaptı bu adam?

AKP'li Birinci: Anayasal yetkisi var.

Şen: Hiçbir şekilde hukuk devletinde 'anayasal yetkisi vardır' diyerek işin içinden kurtulamazsınız. Çünkü o anayasal yetkinin kullanılmasının maliyeti bize.

Birinci: Alışacaksınız alışacaksınız

Şen: Hayır hiçbir şeye alışmayacağız 


DOLAR KURU İÇİN NE DEMİŞTİ?

“Döviz kuru ne olursa düşer” sorusunu cevaplayan Birinci, bir başka programda dolar kurunun yükselmesinin olumlu bir şey olduğunu savunarak kurun yükselmesiyle ihracatın rekor kırdığını iddia etmişti.

AKP'li Birinci sözlerine şöyle sürdürmüştü:

“Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ayda 20 milyar dolar ihracat yapıyor ve rekor kırıyoruz. Arttıkça dolar bolluğu yaşanacak ve düşecektir. Belli bir seviyeye çekeceğiz. Bu günler sayılı” 

ATKISI YENİDEN GÜNDEM OLDU


Birinci'nin sözlerinden sonra Louis Vitton marka atkısı tekrar gündem oldu. Atkının fiyatının 330 paund olduğu ortaya çıktı. Birinci'nin atkıya verdiği para bir asgari ücretlinin 2 aylık kazancına denk gelmesi, "KP'li yöneticilere ekonomik kriz yok" dedirtti.

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap