SON DAKİKA



Haber > Gündem > Millet olmak zor zamanlarda anlaşılır

Millet olmak zor zamanlarda anlaşılır

15 Ağustos 2016 Pazartesi - 11:01








“Tek tek fertler, millet anlamında “BİZ ŞUURU” ile birbirlerine nasıl bağlanırlar?” Buna verilen en önemli cevaplardan birini, Türkiye’mizi her türlü teröre karşı kenetleyen birlik ruhunda görüyoruz. Büyük buhranlar, milletleri doğuran ana rahmidir. 15 Temmuz gecesi, tesadüf eseri yan yana gelmiş yığınlar değil de “biz şuuru”na sahip bir millet olduğumuz için ufkumuza çöken karanlığa teslim olmadık. Demek ki, biz Türkiye Türkleri bir yığın değil, “biz şuuruna sahip” bir milletin evlatlarıyız. Yani, millet olduğumuz için tehditlere karşı ortak refleksler gösterebiliyoruz.

Milletin ismi vardır: Türk milleti. İnsanımızın kimliği vardır: Türk evladı. Devleti vardır: Türkiye Cumhuriyeti. O halde yöneticiler Türklük şuuruna sahip olan insanımıza “TÜRK” demekten kaçınmamalıdırlar. İstiklal Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ismini de temel almalıdırlar. Binlerce yıldan beri var olan kimliğimize herkes saygı göstermek zorundadır. Ve yine o dönemde olduğu gibi milli politikalar yürütülmeli, Türk milletinin ruhunda var olan birlik duygusu ve vatan sevgisi yerli kalkınma programlarıyla “Büyük Türkiye, Güçlü Ordu” hedefinde birleştirilmelidir.

FETÖ terörünü ortaya çıkaran süreç de ciddiyetle tahlil edilmelidir. Bu arada başta ordumuz olmak üzere bütün devlet kurumları hassasiyetle korunmalıdır. Demokrasi, Avrupa’da büyük mücadeleler ve bedeller sonucu gelişti. Modernleşme sürecinde, Orta Çağ’dan kalma teokratik krallıklar ve derebeylikler yerine, “millet” adı verilen sosyal yapı esas alınarak millet egemenliğine dayalı bir demokrasi gelişti. Küçük kent devletleri, millet bütünlüğünü oluşturacak bir şuura ulaştırıldı ve güçlü devletler kuruldu. “Ulus devlet” olarak adlandırılan yapı, aynı zamanda milliyetçiliğin temelini oluşturdu. Buna göre daha önce kıymeti olmayan halk kitleleri ve birey olarak vatandaşlar, öne çıkmaya başladı. Bir milletin ve bir devletin mensubu olan bireyler, özel bir değer kazanmış oldu. Bundan dolayı modern demokrasilerde, vatandaş olan bireylerin üzerinde başka bir güç kabul edilmedi. Ayrıcalıklı sınıfların, cemaatlerin, grupların ve kliklerin öne çıkması, hiçbir zaman uygun görülmedi ama bunların tehlikeleri de eksik olmadı. Bazı gruplar, toplumda egemenliği ele geçirmeyi fırsat buldukça denedi, fakat sonuç alamadılar. Batı sistemi; bunu engellemek için temel ilkeler ve kurallar üzerinden geliştirdiği hukuk düzeni ile kurdu. Batı dışı toplumlar, bu eksikliğin sıkıntılarını çekmeye devam ediyorlar.

Biz de Atatürk döneminden sonra milli politikalardan uzaklaştığımız için hala bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Türk milleti kavramına uygun politikalarla sıkıntılarımızı aşmamız mümkündür. Yolumuz: Milliyetçiliğe sarılacağız. “Biz Milletiz” afişleri tuhaf geliyor! Bu afişlere “BİZ TÜRK MİLLETİ- YİZ” yazılmalıdır.

HALEP YANIYOR:


Halep ateş altında. Uzun zamandır Esad rejimi ve Rus saldırılarına direnmeye çalışan Halep son olarak 24 Temmuz'da uçaklarla bombalandı. Bombardımanda birçok ev ve sağlık kuruluşu hasar gördü. Şehirde açlık ve susuzluk tehlikesi gün geçtikçe artıyor. Türk Ocakları Genel Merkezi’nin 3 yıldır devam ettirdiği yardım kampanyası "Türk'ün Ocağından Türk Yurtlarına Yardım Eli" adı altında devam ediyor. Bu kapsamda hayırsever vatandaşlarımızdan gelen desteklerle geçen hafta 20 ton un Halep'e gönderildi. Son ulaştırılan yardımların çok kritik anlarda Halep'e gittiğini ve soydaşlarımızın az da olsa yaralarına merhem olduğunu duyurmak isterim. Ancak Halep'te ve soydaşlarımızın yaşadığı pek çok coğrafyada ihtiyaçlar acil bir şekilde devam ediyor. Türk Ocakları Genel Merkezi aşağıdaki hesaplarda toplanan meblağları miktarı ne olursa olsun Halepbaşta olmak üzere bölgedeki ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza ihtiyaç malzemeleri alarak ulaştırıyor. Soydaşlarımıza bir el de siz uzatmak isterseniz aşağıdaki hesaplara desteklerinizi iletebilirsiniz: "Türk Ocakları Derneği Genel Merkezi" adına açılmış olan aşağıdaki hesaplara nakdi yardımda bulunarak, soydaşlarımızın ocaklarının tütmesine bir katkıda bulunabilirsiniz.

Ziraat Bankası Balgat Şubesi TR33 0001 0013 9534 2775 0450 09

Vakıfbank Balgat Şubesi TR74 0001 5001 5800 7304 4221 05

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap