SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mikropları hala temizleyemedik

Mikropları hala temizleyemedik

15 Kasım 2016 Salı - 18:29




Başbakan Binali Yıldırım, TİM'in düzenlediği toplantıda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.





Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

"Sırtını şu veya bu örgüte dayayan, şu veya bu  devletin yönlendirmesiyle hareket edenler hem siyasette hem ticarette kaybetmeye  mahkumdur"

"15 Temmuz'u yaşamış bir ülke olarak, kamu  kurumlarının içerisine yuvalanmış, bütün kurumların sistemini adeta zehirlemiş  bir alçak örgütün oluşturduğu mikropları hala temizleyebilmiş değiliz, bunun için  gayret ediyoruz. O yüzden de bürokraside, kollukta, yargıda, askerde hala bu  temizlik harekatı devam ediyor, bir müddet daha devam edecek."

"Enerjimizi azaltan, hızımızı kesen bu bürokrasi  canavarına karşı birlikte mücadele edelim. Bu bizim ortak geleceğimiz. Devletin  görevi vatandaşın işini zorlaştırmak değil, devletin görevi vatandaşın işini  kolaylaştırmak, önünü açmak, sorunlarını çözmek. Burada da ciddi bir direncin  olduğunu biliyoruz, kaynağını da biliyoruz. Ama sabredin, bunların hepsinin  üstesinden geleceğiz."

"Ümitsiz olmaya gerek yok. 2017 yılı çok daha güzel  olacak. Buradan söylüyorum. Hesabınızı ona göre yapın. Beklemeye gerek yok. Bu  yapılan algı operasyonları Türkiye'nin gerçek gücünü yansıtmıyor. Türkiye'nin  gerçek gücü ve gerçek potansiyeli, kabiliyeti bunun çok çok üzerinde"


"(FETÖ) Bu örgüt, küresel bir terör örgütü. İşin  adını doğru koymamız lazım. Sadece Türkiye'nin başının belası değil, birçok  ülkenin de potansiyel tehdidi olan bir örgütten bahsediyoruz. Bunlar bütün  değerlerimizi kullandılar. Bizi biz yapan kutsallarımızı yok ettiler. Verdikleri  tahribatın ölçülmesi, adeta imkansız hale geldi. Ama yapacakları en son iş,  silahlı darbe girişimiydi. Onu da yaptılar, boylarının ölçüsünü de aldılar.  Bundan sonra ne yapmak isterlerse, bu millet misliyle karşılık verecektir."

"2017'de, 2018'de seçim yok, 2019'a kadar seçim yok. Yeter işimize gücümüze bakalım."

"Türkiye'de istikrarın bozulacağı, ekonominin  kötüye gideceği yönünde yine bu alçak terör örgütünün ülkemiz dışında belirli  mihraklarda acımasızca bir algı operasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Ama ne  yaparsa yapsınlar asla başarılı olamayacaklar. Çünkü yaptıkları iş, yanlış iştir.  Yaptıkları iş, ne insanlığa sığıyor ne hukuka sığıyor ne de vatandaşlığa  sığıyor."

"Belirsizlik diye bir şey yok. Bakın buradan  söylüyorum, Türkiye'nin geleceğinde belirsizlik yok. Belirsizlik varmış algısı  oluşturmaya çalışanlar var, çok net. Önümüzde bir iş kaldı. Onda da bir mesafe  katettik. Darbeden kalan ve 2007 Cumhurbaşkanı seçilememesinden kaynaklı, daha  sonra referandumla Cumhurbaşkanının halk tarafından seçiminin gerçekleşmesiyle  ortaya doğan bir mevcut durum var. Bu durum, Anayasa'yla uyuşmuyor. Şimdi  yapacağımız iş bu hükümet sistemini mevcut Anayasa'yla uyumlu hale getirmek ve  böylece bu alandaki enerji kaybına da son vermek. Bu da belli. Bu çok kapsamlı  bir değişiklik olmayacak, sınırlı bir değişiklik yapacağız ve en kısa sürede de  referanduma, milletin önüne götüreceğiz. Ondan sonra artık seçim filan yok.  2017'de seçim filan yok, 2018'de yok, 2019'a kadar hiçbir şey yok. İşinize  gücünüze bakın kardeşim."

ğiz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap