SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mide Küçültme Ameliyatı: Sağlıklı Yaşama İlk Adım

Mide Küçültme Ameliyatı: Sağlıklı Yaşama İlk Adım

10 Ekim 2023 Salı - 15:02








Mide küçültme ameliyatı; obezite, şişmanlık ya da kilo fazlalığı sorunu yaşayan kişilerin kilo verme ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimseme amacıyla tercih ettikleri cerrahi bir prosedürdür. Bu ameliyat, kilo kaybını hızlandırmak ve obeziteye bağlı sağlık sorunlarını azaltmak için etkili bir çözüm sunar. Mide küçültme cerrahisinin farklı türleri vardır, ancak temel amaç, mide boyutunu azaltarak kişinin daha az yemek yemesini ve kilo vermesini sağlamaktır.

Genellikle mide küçültme cerrahisi laparoskopik (kapalı) cerrahi tekniğinin uygulanması suretiyle midenin %70 ila 80’inin alınmasıyla gerçekleştirilmektedir.
Ancak mide küçültme cerrahisi sadece tüp mide ameliyatı olmayıp midenin boyutunun geçici olarak veyahut kalıcı olarak küçülten bariyatrik cerrahi işlemlerin de genel adına mide küçültme ameliyatı adı verilmektedir.

Bu doğrultuda mide küçültme ameliyat çeşitleri 3 tane olup çeşitleri şunlardır:

  • Tüp mide operasyonu
  • Mide kelepçesi operasyonu
  • Gastrik bypass

Mide Küçültme Cerrahisi Nasıl Yapılır?

Mide küçültme cerrahisi konusunda uzman doktorların, hastayı değerlendirmesi ve kapsamlı tetkikler yapılması sonrasında gerçekleştirilmektedir.
Ameliyata uygun olan birey hastaneye yattıktan sonra ilk olarak genel cerrahi bölümünde gerekli hazırlıkları ile premedikasyon adı verilen ilaçlar uygulanır. Birey bu uygulamalar sonrasında obezite ameliyata uygun hale getirilir. Mide küçültme ameliyatı için hazırlanmış kapsamlı ameliyathanede konusunda tecrübeli ve uzman ekip tarafından ameliyat gerçekleştirilir.

Ameliyat aşamasında kamera görüntüsü ile özel cihazlar kullanılarak midenin dış bölmesi serbestleştirilir. /70-800’lik kısımda mide ufaltma işlemi gerçekleştirilir. Mide küçültme işleminde mide kesi alanı stapler hattı ile gömme dikiş kullanılarak dikiş işlemi tamamlanır. Ameliyattan 24 saat geçtikten sonra midenin sızıntı kontrolü gerçekleştirilir.

Tüp Mide Ameliyatı ile Mide Küçültme Operasyonu

Tüp mide ameliyatı mide küçültmek için kullanılan yöntemler arasından en fazla tercih edilendir. Midenin %80'lik bir kısmının cerrahi müdahale ile alınmasıyla gerçekleştirilir. Kalıcı bir çözüm ve günlük yaşama dönüşün hızlı olması sayesinde daha sık tercih edilir. Midenin büyük bir kısmı alınarak mide hacmi ufaltıldığı için birey çok az gıda alarak doyma hissini elde eder.

Mide Kelepçesi Ameliyatı ile Mide Küçültme Operasyonu

Mide kelepçesi ameliyat yöntemi ile yemek borusu ve midenin birleşim kısmının yaklaşık olarak 3 ila 4 cm aşağısına silikon bir bant takılmasıyla operasyon gerçekleştirilir. Takılan bant sayesinde mide 2 kısma ayrılır ve midenin üst bölmesinde kalan bölüm daha ufak olacağı için birey daha az gıda alarak tokluk hissine ulaşır.

Tüp mide operasyonu geri dönüşümsüz bir operasyon türü olmakla birlikte mide kelepçesi operasyonu geri dönüşümü olan bir operasyondur. Birey ideal kilosuna ulaştıktan sonra bantın çıkartılmasını isteyebilmektedir.

Gastrik Bypass ile Mide Küçültme Operasyonu

Gastrik bypass ile mide küçültme ameliyatı da diğer mide ameliyatlarında olduğu gibi gıda alımını kısıtlamaya yönelik yapılan bir işlemdir. Bu yöntem sayesinde midenin ufak bir kısmı ayrılarak ince bağırsağa bağlanır. Bypass ameliyatın tüp mide ameliyatı ile farkı midenin bir kısmı çıkartılmak yerine ufak bir kısmı kullanım dışı bırakılır.

Sonuç olarak, mide küçültme ameliyatları, obezite ile başa çıkmak isteyenler ve fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için etkili bir seçenek olabilir. Ancak bu ameliyatlar mutlaka ki konusunda uzman doktorlar tarafından yine konusunda uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir. Mide küçültme operasyonu, sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek isteyenler için bir başlangıç ​​noktası olabilir, ancak ameliyat sonrası dikkatli takip ve yaşam tarzı değişikliklerine uyulması ameliyatın başarı sağlaması açısından önemlidir.

Tüp Mide Ameliyatı Fiyatlarını Belirleyen Unsurlar Nelerdir?

Tüp mide ameliyatı fiyatlarını belirleyen bir dizi önemli faktör bulunmaktadır. Öncelikle, doktorun deneyimi ve uzmanlığı fiyat üzerinde belirleyici bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda, ameliyatın gerçekleştirileceği hastane veya kliniğin prestiji de tüp mide ameliyatı fiyatlarını etkileyebilir.

Kullanılan teknoloji ve ekipmanın kalitesi de maliyeti artırabilir; son teknoloji laparoskopik ekipmanların kullanılması bu tür bir etkiye sahip olabilir. Ameliyat sonrasında hastaya sunulan bakım ve destek hizmetleri, ameliyatın toplam maliyetine ek olarak gelebilir. Anestezi, ameliyat öncesi ve sonrası tıbbi testler gibi ek tıbbi hizmetler de maliyeti etkileyen unsurlardandır. Tüp mide ameliyatı  fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap