SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP'ye baş olmak!

MHP'ye baş olmak!

05 Şubat 2016 Cuma - 09:33








Siyasette en zor süreçtir ‘değişim’... İstekler ve eylemler en sancılı haliyle gelir ortaya, çoğu zaman da ‘mevcut lidere düşmanlık’ olarak algılanır. Bu yüzden değişim sürekli ertelenir. Hem de bu ertelemenin, kurumun sistemine zarar verdiği görülmesine rağmen...

Bu süreç, direnme böyle giderse ne mi olur?

“Dünyanın en üretken, en motivasyonu yüksek insanını ve fikir yapısını kötü bir sistemin içine koyun, her seferinde sistem kazanır.”

Lider olmanın ayrıcalığı da burada devreye girer. Lider kişi, iletişim kanallarını daima açık tutarak, gelen önerileri ciddiye alarak ve takım ruhuna inanarak değişimi hayata geçiren, tıkır tıkır işleyen bir sistemin ve devamlılığın mimarı olmalıdır.

Türk Milliyetçilerine yıkılmaz bir mücadele alanı ve parti sistemi kuran Alparslan Türkeş, işte bu yüzden sadece bir parti başkanı ya da yönetici değil, Lider/ di!


....

Kaç parti vardır; kaderinden bahsedilince, akıllara Türk Milleti’nin geleceği ve varolma mücadelesi gelir?

Kaç parti; seçime giderken, mecliste olması için, herkesin (Türk Milleti’nin) duasını alır?

Kaç partinin, üyesi kadar gönüllüsü vardır?

Kaç partinin sorunları, aynı zamanda da milletin derdi olmuştur?


Kaç partinin geleneği, aynı zamanda Türk Milleti’ni yansıtır, Anadolu olur?

Kaç parti gönüldaşının evinde; hem Kur’an-ı Kerim hem de Türk Bayrağı başköşede, yan yana asılıdır? Kaç partide; yapılan parti içi eleştiriler, boğazın dokuz boğumundan süzülerek ifade edilir? Kaç partinin üyeleri; aynı zamanda (zaman zaman tartışsalar da) kardeşlik hukukunu bütün menfaatlerin üstünde tutar? Kaç partide; geçmişe sadakat, geleceğe inanç, yüreklere ülkü olmuştur?

Kaç parti, iktidarda olsun olmasın yetiştirdiği beyinlerle ülke gelişimi için nefer olmuştur? Kaç parti; ideolojisini, ülke menfaatleri adına geliştirmiştir?

Kaç partinin kadınları; yönetimde ve üst kademelerde yer bulamasalar da her ne pahasına olursa olsun partileri için çalışmayı, sorumlulukları bilmişlerdir?

Değerli okurlarım, yazdıklarım bir temenni olarak algılanmasın. Halkımızın dilinden ve yüreğinden kalemime yansıyanlar bunlar...


MHP öyle bir Gönüller Otağı ki; burada sevdalar derinden, köklü, asil olarak yaşanmakta. Bu “Farkındalık” iki misli daha sorumluluk getirmekte dava adamlığına!..

Asıl konu; bu asalete ve inanca baş olmak, orada kabul görmektir!

“Mütevazı, ciddi, davasına inanmış, Anadolu insanı, insan ve doğa sevgisine sahip, Vatan ve milletine âşık, Devlet’in menfaatlerini her şeyden üstün tutan, sade, iletişim becerisi gelişmiş, adil, yönetici, coşkulu, enerjik, sürükleyici, fikri temellerine bağlı, motive edici, risk alabilen, yenilikçi, kararlı, takım ruhuna sahip, tutarlı, diyalog taraftarı, uzlaşmacı, planlayıcı ve stratejik, bilgiye inanmış, samimiyet... gibi” hususiyetler ister, baş olacaklarda...

Aslında konu çok daha derin ve acil, MHP’ye baş olmanın da ötesinde daha büyük anlamlar içermekte.

Mesele; ülkemizin bütünlüğüne, gençlerimizin Türk ve idealist yüreğine, kadın ve ailenin milli-manevi kimliğine, köylünün toprağına olan bağlılığına ve üreten yanına, Türk Devleti’nin itibarına ve güvenilirliğine, çocuklarımızın geleceğe dönük ümidine, tarihimizin Harem dairesine sıkıştırılan saygınlığına, güzel ahlakın saadetine, sevginin faziletine sahip çıkmaktır. Sonuç olarak; ‘hiç birimiz, hepimiz kadar akıllı olamayız’, ortak akla inanmak durumundayız...


Bu vakitten sonra bizlere düşen; bir sonraki adımı iyi planlamak, demokratik işlerliği ve sistemi yeniden rayına oturtmaktır...

Bu arada merak edenlere; “bir şey olmak” değil, Türk Milleti için “bir şeyler yapmaktır” derdimiz...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap