SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP’nin idama bakışını açıkladı

MHP’nin idama bakışını açıkladı

17 Şubat 2015 Salı - 12:43




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Özgecan Aslan’ın vahşi şekilde katliyle gündeme gelen idam cezası konusunda şaşırtan açıklamalar yaptı: “İdam cezası





MHP’nin Meclis Grup Toplantısında konuşan Devlet Bahçeli’nin gündeminde Özgecan Aslan’ın vahşi bir şekilde katledilmesi vardı. Bahçeli, “Mersin’in Tarsus ilçesinde, akıl almaz yöntemlerle, en aşağılık şekilde katledilen Özgecan kızımız nasıl bir cinnetle, nasıl bir şiddet seliyle karşı karşıya kaldığımızı göstermiştir. Özgecan evladımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

İdam cezası getirilse de şiddetin bitmeyeceğini savunan Bahçeli, şiddetin bir sonuç olduğunu ve altında yatan sebeplerin çözülmesi gerektiğini söyledi. Hükümete de seslenen MHP lideri, “AKP toplumsal tepkiyi eritmek, yükselen itirazları emmek için idam tartışmalarının önünü açmaktadır. Başbakan ve partisine sesleniyorum; hadi buyurun, idam cezasıyla ilgili düzenlemeyi hemen hazırlayın ve hemen harekete geçin de ne kadar dürüst ve sözünüzün eri olduğunuzu görelim” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Bahçeli, çözüm süreciyle ilgili de sert konuştu. Devlet Bahçeli, "AKP ile PKK arasında gerçekleşen dar alandaki kısa paslaşmalar karşılıklı kurulan al-ver sürecine uygun olarak mesafe kaydetmektedir. Türk milletinin iradesiyle iktidara gelen AKP, bir terör suçlusuna, otuz bin insanın ölümünden sorumlu ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet ceza alan bir katile umut bağlamıştır. Bu ne kepazeliktir, bu ne utanmazlıktır. İmralı canisinin iki yıl önce PKK’ya silah bırakma ve sınır dışına çekilme çağrısı ne sonuç vermiştir de, bu seferki verecektir? Türk milletini dağdaki eşkıya ile adadaki çete başının tuzağına düşürmeye kimin ne hakkı vardır? PKK’nın silah bırakması tek bir şartla mümkündür: O da, Türkiye’nin çatır çatır bölünmesi, sözde Kürdistan’ın kurulmasıdır. AKP-HDP-PKK-İmralı canisi arasında süren görüşme ve temas trafiğinin ilk gayesi 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimidir. Erdoğan ve Öcalan başkanlık sisteminde söz kesmiş, bölücü çevrelerden gelen mesajlar da bunu doğrulamıştır. Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan şahıs PKK’ya varlığını adamış, ruhunu ipotek ettirmiş, çözülme sürecine canını koymuştur. Bize göre süreç ihaneti teröre Türkiye’yi sunmak, fitneye boyun eğmek, dağdan şehirlere inen bölücülere müsamaha göstermektir. Devlet yoktur, Hükümet kayıptır, memleket sahipsizdir, Davutoğlu kıvraklıklar göstermekte, Erdoğan ise uçan sarayıyla gezmektedir. Çok şükür, Türk milleti bölücülüğe ve teröre dur diyecek kuvveti kendi bağrından çıkarmıştır. Bölücülüğe engel olacak muazzam inanmışlığı, yüreklerde tutuşan vatan ve millet aşkını 7 Haziran’da iktidara yine Türk milleti taşıyacaktır. Bu millet bölünmeyecektir, teminatı Milliyetçi Hareket Partisi’dir" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap