SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP'li Kaşıkçı 'Antakya Gazze'den farklı değil'

MHP'li Kaşıkçı 'Antakya Gazze'den farklı değil'

01 Kasım 2023 Çarşamba - 22:20




MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Antakya'nın Gazze'den farklı olmadığını belirterek şehir merkezinin neredeyse haritadan silinmiş durumda olduğunu dile getirdi.





Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay hala yaralarını sarmaya çalışıyor. MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Meclis'te düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Gazze'ye yönelik dehşet ve insanlık adına utanç verici saldırılarına, Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından tepki geldiğini söyledi.

'ANTAKYA GAZZE'DEN FAKLI DEĞİL'

Depremden sonra Antakya'nın, Gazze'den farkı olmadığını dile getiren Kaşıkçı, depremin açtığı yaralar çok büyük olduğu için bunların kapanmasının zaman alacağını belirtti. TOKİ aracılığıyla rezerv alanlara konut yapımının devam ettiğini, öte yandan finans desteği sağlanarak vatandaşların kendi konutlarını inşa edebilmelerine imkan verildiğini kaydeden Kaşıkçı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı marifetiyle dönüşüm sürecinin sürdürüldüğünü anlattı.




'ŞEHİR MERKEZİ HARİTADAN SİLİNMİŞ DURUMDA'

Lütfi Kaşıkçı, az ve orta hasarlı konutların dönüşümüyle ilgili finans modelinin de acilen devreye alınmasını isteyerek, "Antakya şehir merkezi neredeyse haritadan silinmiş durumda. Bakanlığın küçük bir alanda planlama yapmasının yeterli olmayacağını düşünüyorum. Antakya için yeni bir imar planı yapılmalı" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
Mhp

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap