SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP'li isim, seçim tarihi verdi: Seçim yasası çıkar çıkmaz...

MHP'li isim, seçim tarihi verdi: Seçim yasası çıkar çıkmaz...

09 Ocak 2022 Pazar - 12:35




MHP'li isimden erken seçim tartışmalarına ilişkin çarpıcı açıklama geldi. MHP'li yönetici, "Seçim yasası çıktıktan sonra seçim yapılacak" dedi.





Ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunlar nedeniyle muhalefet partileri erken seçim çağrılarını yineliyor. AK Parti ve MHP'den gelen açıklamalarda seçimin 2023'te yapılacağına işaret edilirken, MHP'li isimden seçim açıklaması geldi.

Seçim yasasında yapılacak değişikliklerle ilgili konuşurken erken seçim tartışmalarına değinen MHP'li bir yönetici, seçimlerin, seçim yasası çıkmadan yapılmayacağını söyledi.

SEÇİM, SEÇİM YASASINDAN SONRA YAPILACAK

Duvar'da yer alan habere göre MHP'li yönetici, “Seçim yasası, “Derhal seçim”, “Erken seçim” olmayacağını hissettirecek bir tarihte gelecek. İşte mart ayında sunulsa nisan-mayıs ayında yasalaşsa bir yıl sonra uygulanabilir. 60 günlük seçim süreci de hesaplanınca bu 2023 Haziran ayı demek. Seçim kanunun takvimini böyle planlıyoruz ki tartışmaya mahal verilmesin” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap