SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP'li belediyeden MHP'lilerin tepkisini çekecek düzenleme

MHP'li belediyeden MHP'lilerin tepkisini çekecek düzenleme

15 Nisan 2022 Cuma - 08:46




MHP’li Kastamonu Belediyesi, “Alparslan Türkeş Botanik Parkı” olması planlanan bir parseli, ihale ile satışa çıkardı.





Üzerinde çok sayıda ağaç bulunan parselin satış ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. İmar planı ticaret+konut olan ve inşaat emsali=3 olan parsel için Belediye, 67 milyon 500 bin TL muhammen bedel belirledi. Söz konusu ihale 26 Nisan 2022 tarihinde Belediye binasında yapılacak.

“ALPARSLAN TÜRKEŞ BOTANİK PARKI” OLACAKTI

Kastamonu Belediye Meclisi, Kuzeykent Mahallesi’ndeki söz konusu parsel için geçen yıl ekim ayında satış kararı almıştı.

Kastamonu CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, satış kararı ile ilgili geçen yıl bir basın açıklaması yapmıştı. Satış kararı konusunda sorumluluğun MHP’li meclis üyelerinde olduğunu belirten Erbilgin özetle şunları söylemişti:
“MHP ve AKP anlayışı, Kastamonu’yu bir gün bile düşünmemiştir. Kendi yandaşlarının cebini doldurmanın derdindedirler. 937 ada 371 parsel Alparslan Türkeş Botanik Parkı olarak planlanmıştı. Böylesi bir hatıraya sırt çevirmekten zerre tereddüt etmeyen anlayışla karşı karşıyayız. Alparslan Türkeş Botanik Parkı, MHP’li meclis üyelerinin oy birliği ile kültürel merkez alanı olarak kabul edildi. Sonra tekrar MHP’nin oy birliği ile konut ve ticaret alanına alındı.”

ALPARSLAN TÜRKEŞ KİMDİR?


Alparslan Türkeş 1917’de Kıbrıs’ta doğdu. Albay rütbesindeyken 27 Mayıs 1960 Darbesi’nde aktif rol aldı. Askerlik görevi sonrasında başbakan yardımcılığı yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi’ni kurdu.

MHP’nin ilk genel başkanı olan Türkeş, bu görevini 1969-1997 yılları arasında sürdürdü.

1975-1978 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı ve çeşitli tarihlerde Ankara, Adana ve Yozgat milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı.

12 Eylül Darbesi’nden sonra 4 buçuk yıl tutuklu kalan Türkeş, 4 Nisan 1997 tarihinde yaşamını yitirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap