SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP'den sürpriz af hazırlığı: Yeni bir yasa teklifi sunacak

MHP'den sürpriz af hazırlığı: Yeni bir yasa teklifi sunacak

15 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:46




MHP'den sürpriz af hazırlığı geldi. Yeni yasama döneminde MHP'nin af için yeni bir yasa teklifi sunacağı konuşuluyor.





MHP'den sürpriz af hazırlığı geldi. 2 yıl önce cezaevlerinde doluluğu gerekçe göstererek MHP, Meclis’e sunduğu “şartlı ceza indirimi” teklifinin AKP’nin de oylarıyla kabul edilip yasalaşmıştı. O yasa ile cezaevlerinde 100 bin kadar kişiyi etkileyen düzenleme çıkarken yeni bir af beklentileri ise devam ediyor. Yine af için gerekçe olarak 'cezaevlerindeki yoğunluk' gösterilirken arka planda işleyen seçim sürecine de dikkat çekiliyor.

MHP YENİ AF TEKLİFİNİ 1 EKİM'DEN SONRA SUNMASI BEKLENİYOR

Gazete Duvar'da yer alan kulis haberine MHP'nin sürpriz bir şekilde af hazırlığı içerisinde olduğu belirtildi. Seçimlerin yapılacağı 2023 yılının Cumhuriyet’in 100. Yılı olduğuna dikkat çeken bazı siyasetçiler de böyle bir dönüm noktasında dünyanın birçok ülkesinde yapıldığı gibi simgesel adımlar atılabileceğine dikkat çekerek af konusunun gündeme alınması gerektiğini söylüyor. MHP’nin 1 Ekim’de başlayacak Meclis’in 6. Yasama Yılı’nda cezaevleriyle ilgili yeni bir yasa teklifi sunmasının sürpriz olmayacağı konuşuluyor.

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap