SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP'den kongre açıklaması

MHP'den kongre açıklaması

19 Kasım 2015 Perşembe - 15:06








MHP’de Genel Başkanlığa aday olmak isteyenler açıklama yapmak için gün sayarken Genel Merkez tüzük kongresinin toplanmasını engellemekte kararlı. Al Jazeera’nin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Biz CHP değiliz. Olağanüstü kongreler partiye zarar verir” dedi.

 İŞTE O ÇARPICI RÖPORTAJ

Seçim sonuçlarını kapsamlı bir şekilde değerlendirdiniz. Nedir ilk tespitleriniz?

 Mevcut siyasi iktidarın halk üzerindeki bizce olumsuz etkisi ortaya çıktı. Nedir bu? Millet korkutuldu esasında. Geçim sıkıntısı, terör tehdit unsuru olarak kullanıldı.

 Zemini yok muydu sizce seçmenin endişelerinin? Koalisyon kurulamadı, dolar dalgalandı. Halk “Koalisyon kurulsa bile partiler anlaşamaz, işler bozulur” diye bir endişeye kapılmakta haksız mıydı?


 “Koalisyon kurulmuyor, koalisyonlarda bunları yapamayız”  diye halkın üzerine gidildi. Halkın şuur altına yerleştirildi. Normal şartlarda bu korkunun olmaması gerekirdi halk indinde. Halkın koalisyonlardan ürkmemesi gerekir. Bizde de geçmişte de bazı uygulamalar var, batı ülkelerinde de uygulamalar var. İyi işlediği takdirde birbirini kontrol altında tutan partiler halka daha iyi hizmet verebiliyorlar. Bizde AKP iktidarı bunu çok ters işletti, koalisyonların özellikle 1980 öncesi örnekleri verip, olumsuz bir gidişata zemin oluşturacağını iddia ettiler. Bunda da muvaffak oldular. Yanlış bir algıydı, halk iktidarın bu istikametteki propagandaları altında adeta esir oldu, karşı duruş sergileyemedi. Onun doğruluğuna hükmetti.

 Siz muhalefet olarak karşı duruş sergileyemez miydiniz?

 Biz anlattık, hatta 3.5 yıl süren Cumhuriyet tarihindeki en uzun süreli hükümeti de örnek verdik. Kendimiz içinde olduğumuz, zıt kutupların bir araya geldiği hükümeti anlattık, nelerin yapıldığını ifade ettik. Orada alınan ekonomik tedbirler önemliydi, AKP onları devam ettirdi aslında.

 Peki bu örnekle birlikte çok tartışılan başka bir soru geliyor akıllara, MHP’nin bir eksiği var mıydı bu süreçte?

 MHP’nin şöyle bir özeleştirisi olabilir, kendimizi anlatma hususunda basın yayın organlarını istediğimiz gibi kullanma noktasında bir eksikliğimiz olabilir. Diğer unsurları arzu ettiğimiz anlamda kullanamamış olabiliriz. Çünkü algı yönetimi dediğiniz husus bir siyasi partinin kendisini anlatmasıyla mümkündür. “Acaba bu konuda bir eksikliğimiz var mı?” diye baktığınızda çalışma alanlarımızdan birisi de bu sorunun cevabını çok net bir şekilde alabilmektir.


Bir “Mister no” benzetmesi yapıldı MHP Genel Başkanı’na, “Hayır” cı ifadesi kullanıldı kendisi için. Bunun etkisine dair ne tespit ettiniz?

Somut ortaya çıkmış bir şey yok. Zaten bu çok yanlış bir yaklaşım. Bu kasıtlı bir çıkıştı. Bunu hem AKP hem CHP yaptı. En kolay yolu buldular. Esasında ne Genel Başkanımız ne de Milliyetçi Hareket Partisi bu suçlamayı hak edecek bir davranış biçiminde olmuştur. Neye hayır dediğimiz belliydi, bunlar hep bu toplumun rahatsız olduğu hususlardı. Biz Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmesine hayır dedik, hırsızlıkların üzerinin örtülmesine hayır dedik, çözüm sürecine hayır dedik, Cumhurbaşkanı’nın Anayasa sınırları dışına çıkmasına hayır dedik.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap