SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP'de 'vekil Baki Ersoy' krizi! Perde arkasında çarpıcı iddialar...

MHP'de 'vekil Baki Ersoy' krizi! Perde arkasında çarpıcı iddialar...

08 Nisan 2022 Cuma - 12:51




MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un disipline sevk edilmesinde asıl nedenin zam açıklaması olmadığı ileri sürüldü. Ahmet Takan kazın ayağı öyle değil deyip perde arkasını anlattı.





MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy Kayseri’deki katıldığı bir yerel televizyon programında, “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz.” sözleri sonrası MHP tarafından disipline sevk edilmişti. Gazeteci Ahmet Takan bugünkü yazısında Mehmet Baki Ersoy’un disipline sevk edilmesinin arkasındaki asıl nedenin zamlarla ilgili açıklamasının olmadığını Kayserispor ve Eski Başkanı Erol Bedir ile ilgili söylediği sözler olduğunu ileri sürdü.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Mehmet Baki Ersoy’un 2 Nisan’da OlayTürk TV’de katıldığı programda kullandığı ifadeleri de aktaran Ahmet Takan, “İşin yerelde bir çekişmeden ibaret olduğu hissine kapılabilirsiniz. Ancak kazın ayağı öyle değilmiş!..” dedi.

Ahmet Takan şöyle devam etti:

Gazeteci Recep Bulut, 3 Nisan Pazar günü kaleme aldığı, “BAKİ ERSOY, “BU İŞ BURADA BİTMEZ!” başlıklı yazına “Kulüp eski başkanlarından Erol Bedir hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusu sonucu uzlaşmaya varılması tartışmaları da beraberinde getirdi… “diye giriyor. Recep Bulut, 2 Nisan Cumartesi günü akşamı MHP’li Baki Ersoy’un OLAYTÜRK televizyonuna yaptığı açıklamaları köşesine şöyle taşımış;

– Sohbet konusu güncel olduğu için Kayserispor Kulübü ile eski Başkan Erol Bedir ve bazı eski yönetim Kurulu üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusu sonucu “Görev esnasında kulübü zarara uğrattığı gerekçesiyle” 397 bin lira civarında bir para cezasıyla uzlaşmaya varılması konusu açıldı…


Cem Atakan, “Sayın vekilim ne oldu, sizin Kayserispor ile ilgili bir müracaatınız olmuştu?” diye söze girince Milletvekili Baki Ersoy’da önce “El sıkıştılar!” ya da ”Anlaşmaya vardılar!” türü laflardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Sonra da yaklaşık 1.5 yıl önce eski Bakan ve aynı zaman da kulübün onursal Başkanı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı toplantı da ne talep ettiğini ve daha sonra Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu öncesi ve sonrası yaşananları anlattı:

– “Ben biliyorsunuz bundan 1.5-2 yıl evvel dönemin kulüp başkanı ve bazı yöneticileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum, savcılığa dilekçe verdim. Tabii bu beni teknik dille söyleyecek olursak müşteki olarak kabul etmediler. Sen bu işten mağdur değilsin ama şikayetçisin, ihbarcı konumundasın, burada ki müşteki Kayserispor kulübü dediler. İşte bundan sonra İçişleri Bakanlığı müfettişleri bir araştırma, bir soruşturma başlattılar. Ben uzlaşma sonucu çıkan bedeli 400 bin TL falan yazmıştım ama 300 bin küsur TL falanmış. Bir takım incelemeler yapılmış, müfettişler geldi, incelemelerini yaptılar… Bir usulsüzlük tespit etmişler. Konaklama giderleri gibi falan. İnanın adliyede hiç müdahil olmadım, adliyeyi arayıp da bir Allah’ın kuluna, “Bu dosya ne oldu?” demedim. “Benim verdiğim şikayet ne oldu?” demedim. Çünkü niye, ben zaten gerekli şeyi yapmışım. Bu Kayserispor’u ilgilendiren bir durum. Berna Başkan bana derse ki önceki dönemle başkanla ilgili bir sıkıntım yok, biz aramızda anlaştık, bir usulsüzlük yok derse, ben şikayetimi geri alırım dedim. Ama ben olduğuna inanıyorum dedim. Olduğuna inanıyorum dememdeki sebep de bir önceki başkanın bana söyledikleri. Yoksa ben ne hiç kimseye bir iftira ederim ne de bir itham da bulunurum. Kaldı ki bu insanlar bizim geçmişte hukukumuz olan insanlardı yani. Benim kişisel bir hasımlığım olsa başka mecralarda sürdürürüm. Öyle bir şeyim yok. Ama diyorum ki mevzu Kayserispor ise ve mevzu bana söylenen hadise ve rakamların dışındaysa diye gittim bende Savcılığa şikayet ettim. Hukuk da buna hükmetti.”

-Osman Çiftçi: “Cumhur İttifakı perde arkasında …

Milletvekili Baki Ersoy: “Hiç alakası yok, eğer bir kişi ispatlasın bunu ne diyorsanız onu kabul ederim. Bana dilekçeni geri al diyen çok kişi ricacı oldu… Ama ben geri almadım, almam da! Attığım adımdan geri dönmem. Ha bir şey yapıyorsam onu da kamuoyunda açıklarım böyle oldu, böyle oldu diye…”

-MHP Milletvekili Baki Ersoy, 11 Mart 2020 tarihinde Kayserispor Kulübü eski Başkanı Erol Bedir ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında, “kulübü zarara uğratma, dernekler kanununa muhalefet, zimmet ve görevi kötüye kullanma” suçu iddiasıyla Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na Avukatı Müjdat Yılmaz aracılığıyla 10 maddelik suç duyurusunda bulunmuştu…


-2020/11551 Hazırlık Dosyasıyla Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına giren ve 10 ayrı suç iddiası ileri sürülen dilekçede, futbolcu alım ve satımından tutun da menajerlik ödemelerine kadar birçok konu da ciddi iddialar sıralanmıştı…

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki neden, ihraç sonuç olabilir mi? Cumhur İttifakı’nın bekası için!..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap