SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP'de şimdi ne olacak?

MHP'de şimdi ne olacak?

08 Nisan 2016 Cuma - 15:44




Mahkemenin MHP için verdiği 'olağanüstü kurultay' kararının ardından gözler parti yönetimi ve muhaliflere çevrildi.





Ankara Sulh Mahkemesinin, MHP’de muhaliflerin başvurularını haklı bularak “olağanüstü kongre toplansın” kararının ardından Genel Merkez’den ilk tepki geldi. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “temyize gideceğiz” dedi. Yargıtay’a, mahkemenin olağanüstü kongre kararını bozması için başvuruda bulunacaklarını söyleyen Yalçın, “bu kararı doğru bulmuyoruz. Bu süreci Yargıtay’a da taşıyacağız” dedi.

Mahkemenin aldığı karar doğrultusunda olağanüstü kongre süreci resmen başlayacak. Bu çerçevede mahkeme, olağanüstü kongre için üç kişiden oluşacak “çağrı heyeti” atayacak. Heyetin görevi, olağanüstü kongrenin gerçekleşmesini sağlaması, bunun için delegelere çağrı, salon ayarlama gibi teknik düzenlemeleri yapmak olacak.

MHP YÖNETİMİ “SÜRECİ DURDURMA KARARI” İSTER Mİ?

Olağanüstü kongre süreci işlerken, MHP Genel Merkezi’nin yargıtay’a yapacağı temyiz başvurusuna, “süreç durdurma” talebini de eklemesi söz konusu. Genel Merkez’in Yargıtay’dan “durdurma kararı” alması halinde, olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin süreç, Yargıtay’ın nihai kararına kadar durdurulacak. Ancak Yargıtay’ın bu kararı almaması halinde, süreç devam edecek.

MUHALİFLER NE YAPACAK?


Olağanüstü kongrenin toplanması halinde, muhaliflerin ilk atacakları adım ise, kongrede “tüzük değişikliği” kararı aldırmak olacak. Kongrede alınacak bu tüzük değişikliği ile, olağanüstü kongrede aynı zamanda MHP’nin yönetimi için seçimler yapılmasının da yolu açılacak. Eğer tüzük değişikliği kararı kongreden geçerse, seçimler yapılıp, Genel Başkan ve parti yönetimi yeniden şekillendirilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap