SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP, seçimlere itiraz etti

MHP, seçimlere itiraz etti

04 Kasım 2015 Çarşamba - 15:05




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 25. dönem Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, oy sandıklarının yeninden sayılması için YSK’ya başvurduklarını söyl





Tokat’ta seçimlerin maniple edildiğini ileri süren MHP’li Başkan, il merkezi ve ilçelerde seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi. Sandık sonuçlarında ciddi anormallikler olduğunu iddia eden Başkan, “Bugüne kadar Adalet ve Kalkınma Partisinin hiçbir dönemde alamadığı 212 bin gibi bir rakama ulaşması, 2011 seçiminde dahi en yüksek aldıkları 202 bindi. Bu rakamlarla ilgili inceleme yaptığımızda sandıkların büyük bir kısmında bloklar olduğunu bizim daha önceki oylarımızın bazen yarı yarıya bazen yüzde 70 bazen yüzde 25 kayıplar olduğunu bunun sebeplerini araştırdığımızda sandıklarla ilgili manipülasyon şüphesi gündeme geldi. Bizim bir tek derdimiz var, Tokat’ın isminin seçim hileleri ile anılmaması. Biz bunu hiç istemediğimiz için özellikle de il ve ilçe seçim kurullarındaki hakimlerimizin bunun üzerine titizlikle gitmesi gerekiyor. Kendi şahsım adına net söyleyebilirim, tek bir tane dahi haram oyla seçilmek istemem. Ben milletimizin helal oyları ile milletvekili seçilmek isterim” dedi.

Köylerdeki oylarda manipülasyon imkanın üst düzeyde olduğunu ileri süren eden Başkan, “Adaletli ve gerçekten inançlı olan din adamlarımızı tenzih ederek söylüyorum, siyasallaşmış olanlar var. Bir nevi nefer gibi AK Parti adına çalıştıklarına dair çok ciddi endişelerimiz oluştu. Bunların önünün kesilmesi gerekiyor. Benim milletvekili olup olmamam şahsım adına değil memleketim adına bir kayıp olarak gördüğüm için bu sürecin doğru değerlendirilmesini istiyorum. Oylar sayıldığında bir sorun yoksa biz bunu başımıza taç ederiz ve arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği sağlarız” diye konuştu.

ERBAA’DA BİR PARTİ OY PUSULASINDA YER ALMADIĞI İDDİASI

Erbaa’da Komünist partinin oy pusulasında yer almadığını tespit ettiklerini ifade eden Başkan, “Seçmen pusulasında bir partinin yer almadığı görüntü ve fotoğraf olarak sabit. Bununla ilgili verilen karar sonucu değiştirmeyeceğine yönelik. O seçmen listesinde Adalet ve Kalkınma Partisinin oy yeri basılmamış olsaydı aynı kelime söylenebilir miydi? Verilen karar evlere şenlik bir mahkeme kararı. O seçim pusulasında bir parti dahi yoksa o seçimin iptali ile ilgili geçerli sebeptir. Tespit edilen bir sandıkta, diğer sandıklarında tespit edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap