SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP nöbette!

MHP nöbette!

17 Ekim 2015 Cumartesi - 16:34




MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve MHP’liler isyan etti.





MHP Trabzon İl Teşkilatı’nın Meydan Parkı civarında bulundurduğu ve üzerinde seyyar led ekran ve stand bulunan propaganda aracı, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince bulunduğu yerden kaldırılmak istendi. Olayın ardından aracın olduğu yere gelen MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve MHP’liler isyan etti.

TBMM BAŞKANVEKİLİ, MHP ADAYLARI VE PARTİLİLER GECE NÖBETİNDE

Ellerinde yazılı bir emir ve karar olmadan aracı bulunduğu yerden kaldırmaya gelen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve polislere çok sert tepki gösteren Koray Aydın, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararları hiçe sayan AK Parti’ye hiçbir yaptırım uygulanmadığını belirterek, muhalefetin yasal propaganda hakkının engellenmesi karşısında sonuna kadar direneceklerini, aracın yanında yağmur çamur demeden gece sabahlara kadar nöbet tutacaklarını söyledi. Aydın, MHP’nin anayasal hakkı olan propaganda çalışmalarının yetkisiz bir kurum tarafından, keyfi bir şekilde engellenmek istendiğini ifade ederek, “Bu girişimin hesabı, yargıda ve sandıkta sorulacaktır” dedi.

AKP’YE SERBEST OLAN HER ŞEY MHP’YE YASAK; BU MU DEMOKRASİ?

Aydın, 7 Haziran seçimleri öncesi MHP’nin aracının aynı yerinde AK Parti’nin üzerinde led ekran olan ve üstelik belediye ve Meydan Parkı’nda bulunan mobese direğinden kaçak elektrik kullanan bir TIR bulundurduğunu hatırlatarak, çocukluğundan beri siyasetle uğraştığını, Türk siyasi hayatında bu kadar haksız, adaletsiz ve kuralsız bir dönem yaşanmadığını kaydetti. Aydın “AKP’ye serbest olan her şey MHP ve diğer partilere yasak, bu mu demokrasi, bu mu adalet?” diye sordu.

 MHP VE ÜLKÜCÜ HAREKET, TÜRK MİLLETİ İLE EL ELE ZORBALIĞA DİRENECEKTİR

Aydın, “Yasaları kim paspasa çevirmiş, hukuku kim ayaklar altına almış; Trabzon’u ve diğer illerdeki tabloyu gören herkes Allah için söylesin. Teşkilatlarımızın seçim kurullarına ve ilgili makamlara yaptığı hiçbir başvuru işleme alınmıyor. Kamunun bütün gücü, resmi araçları, gereçleri, valisi, kaymakamı, kolluk gücün tüm personeli ve bütün imkanları AKP’nin emrine ve propagandasına tahsis edilmiş. Dağıtımı özelleştirilmiş olsa bile kamu hizmetine tahsisli olan Trabzon merkezdeki bütün elektrik direklerini, belediyeden ruhsat bekleyen bütün inşaatları, kamuya ait yolları, köprüleri YSK kararına aykırı bir şekilde afişleyen AKP, MHP’nin bir seyyar ekranına tahammül edemez hale gelmiştir. Ellerinde Seçim Kurulu veya mahkemenin bir kararı olmadan, tıpkı seyyar satıcıya müdahale eder gibi zorbalıkla MHP’nin propagandasını engellemek istiyorlar. Biz yine onlar gibi davranmayacağız. Demokrasiye, hukuka ve Trabzon halkına olan saygımız gereği, aracımızı pazar ve pazartesi günü AKP mitingi dolayısıyla bulunduğu yerden kaldıracağız, daha sonra yine meydan civarında standımızı açacağız, seyyar ekranımızı faaliyete geçireceğiz ve serbestçe propagandamızı yapmaya devam edeceğiz. AKP’li arkadaşlara da centilmenliği ve hoşgörüyü öğreteceğiz. Ancak haksızlık ve zorbalık karşısında da Trabzon halkıyla ve bütün milletimizle el ele vererek, hakkımızı ve hukukumuzu savunmaktan bir an bile vazgeçmeyeceğiz” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap