SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mevlüt Çavuşoğlu: Bizim teklifimiz belli, varsa şikayetin gel

Mevlüt Çavuşoğlu: Bizim teklifimiz belli, varsa şikayetin gel

23 Ocak 2021 Cumartesi - 12:48




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "AB'nin aralık zirvesini bize uzatılan el olarak gördük. Reformlar pozitif atmosfere katkı sağlacaktır. Gümrük Birliği mutabakının güncellenmesi gerekiyor. Bizim açımızdan birinci konu YPG'ye desteğin kesilmesi " açıklamasında bulundu.





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de yaptığı görüşmeler için "Birlikte her düzeyde çalışmaya devam etme konusunda mutabıkız." ifadelerini kullandı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Çavuşluğunun başlıca ifadeleri:

"Bu dialog artarak devam edecek. Gümrük Birliği mutabakatının güncellenmesi gerektiğini herkes söylüyor. Detaylarını Mart zirvesi öncesi ve sonrasında birlikte ele alacağız. Devam eden reform çalışmalarının da Avrupa Birliği ile pozitif atmosfere katkı sağlayacaktır. S-400 konusunda NATO çatısı altında komisyon kurma teklifimizin geçerli olduğunu kendisine hatırlattık. Nato Genel Sekreteri ABD’nin kabul etmesi halinde bu teklife olumlu bakıyor"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap