SON DAKİKA



Haber > Gündem > Metrobüs'te yeni dönem başlıyor

Metrobüs'te yeni dönem başlıyor

24 Eylül 2016 Cumartesi - 09:46




İETT Genel Müdürü Arif Emecen, açılacak yeni bir ihale ile, metrobüs hattına sol tarafında da kapıları olan yeni otobüsler alınacağını ve tersine akan





Metrobüs sürücülerinin trafiğin akış yönünün tersinde hareket etme konusunda bir sıkıntıları olmadığını, bunun verilen yoğun eğitimlerle aşıldığını söyleyen Emecen, buna rağmen açılacak yeni bir ihaleyle mevcut metrobüs hattında hizmet veren otobüslerin sol tarafında da kapıları olan araçlarla yenileneceğini ve 2017 sonundan itibaren D-100 karayolu üzerinde metrobüslerin trafiğin akışı yönünde hareket edeceklerini söyledi.

 KAZA NEDENİ GİDİŞ YÖNÜ MÜ?

 Metrobüs hattı, D-100 ya da eski adıyla E5 karayolunun şehir içinden kısmına, karayolundan şerit alınarak ve gidiş gelişin ortasına yapıldı. Ancak bu yeni toplu ulaşım yolu için satın alınan otobüslerin sol taraflarında kapı olmadığından, sağdan akan trafiğin ortasındaki bölünmüş alanda körüklü otobüslerden oluşan ve ters yöne hareket eden bir başka trafik oluştu.

 Otobüs sürücüleri başlangıçta oldukça zorlandılar. Bu zorluk zaman içinde alınan eğitimlerle aşıldı, ancak, bu bölünmüş yol üzerinde, trafik olmadığı halde, kazaların meydana gelmesine engel olmadı. Her ne kadar kazaların önemli bir kısmı bambaşka nedenlerden olduysa da, metrobüs kazaları hep daha keskin bir mercekle incelendi. Otobüslerin ters yönde gitmek zorunda olmaları da, nedenlerden biri olarak görülüp tartışıldı.

 535 OTOBÜS 870 BİN KİŞİ TAŞIYOR


 İstanbullular, 2007 yılı sonuna doğru tartışmalarla devreye giren metrobüsü kullanmaya kısa sürede alıştı. 18.3 km olarak açılan metrobüs hattı, 9 yıl içinde 52 kilometreye ulaştı. Bugün Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasında toplam 44 istasyon ve 535 adet körüklü otobüsten oluşan hat, normal günlerde 100 dakika içinde geçilebiliyor. Günde ortalama 870 bin yolcu taşıyan metrobüs, İstanbul toplu ulaşımının yüzde 6.5’ini oluşturuyor.

 YENİ METROBÜS HATLARI GELİYOR

 Habertürk Gazetesi’ne konuşan İETT Genel Müdürü Arif Emecen, mevcut metrobüs hattından çıkacak olan körüklü otobüslerin kent içi taşımacılığında kullanılmaya devam edeceğini ve gelecek yıldan itibaren İstanbul’da D-100 karayolu dışında da yeni metrobüs hatlarını devreye almak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap