SON DAKİKA



Haber > Gündem > Metrelerce uzunlukta tünel bulundu

Metrelerce uzunlukta tünel bulundu

29 Mayıs 2016 Pazar - 12:52




Operasyonda dün çok sayıda silah, mühimmat, tıbbi malzeme ele geçirildi, metrelerce uzunlukta tüneller tespit edildi





Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda çok  sayıda silah, mühimmat ve tıbbi malzeme ele geçirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün Şırnak il merkezinde  gerçekleştirilen operasyonlarda, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan  birçok el yapımı patlayıcı belirlenerek kontrollü şekilde imha edildi. Operasyonda ayrıca, teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat,  aralarında hücum yelekleri ve el telsizinin de olduğu teçhizat ve tıbbi malzeme  ele geçirildi. Terör örgütü mensuplarınca bölgedeki evlerin içine kazılan ve uzunluğu  10-15 metreyi bulan tüneller de tespit edildi.

7 MAHALLE TERÖRİSTLERDEN ARINDIRILDI

Kent merkezinde 77 gündür süren operasyonda, Dicle, Cumhuriyet,  Yeşilyurt, Gazipaşa, Gündoğdu, Vakıfkent ve Yeni mahalle teröristlerden tamamen  arındırıldı.

Kentte az sayıda teröristin kaldığını ifade eden güvenlik kaynakları,  operasyon timlerinin bölgeyi çembere aldığı bilgisini verdi.

468 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Büyük bir titizlikle sürdürülen müşterek operasyonda etkisiz hale  getirilen teröristlerin sayısı 468'e yükselirken, güvenlik güçleri teröristlere  zırhlı araçlarla "teslim ol" çağrısında bulunuyor. Özellikle el yapımı patlayıcılara karşı dikkatli olan operasyon  timleri, bugüne kadar 4 bin ev aramasını tamamladı, tamamı el yapımı  patlayıcılarla tuzaklanan 217 barikatı kaldırdı, 39 çukuru kapattı, bin 369 el  yapımı patlayıcıyı imha etti. Teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda önlemler artırıldı.

ÖRGÜTÜN SÖZDE DİCLE MAHALLESİ SORUMLUSU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Son 48 saatte 22 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonda dün  örgütün sözde Dicle Mahallesi sorumlusu Erdal K. ölü olarak ele geçirildi. Erdal K'nın beraberindeki örgüt üyeleriyle kaçmaya çalışırken etkisiz  hale getirildiği öğrenildi. Bu arada, Bahçelievler Mahallesi'nde bir evde arama yapan güvenlik  güçleri, 16 havan mermisi, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele  geçirdi.

 

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap