SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı!

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı!

14 Ağustos 2023 Pazartesi - 09:45




Meteoroloji'den bir son dakika uyarısına göre, Marmara’nın doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Karabük, Artvin ve Ardahan'da sağanak yağış bekleniyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise 6 gün sürecek olan “Bu yılın en uzun sıcak hava dalgası” konusunda iller tek tek sıraladı.





Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara’nın doğusu, Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Karabük, Çankırı, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın ve Eskişehir'in kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara ile Karadeniz ve Ege kıyılarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, diğer bölgelerde artmaya devam edecek, Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısında ve kuzey Ege'de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

“6 GÜN SÜRECEK”

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, en yüksek sıcaklık ve sağanak alacak yerleri tek tek uyardı. Prof. Dr. Şen, “Bu yıl bugüne kadarki en uzun sıcak hava dalgası kuma yumurta koysanız 5 dakikada pişer. Bu nedenle DIŞARI ÇIKMAYIN

NEREDE: En şiddetli “İÇ ANADOLU” olmak üzere, İç Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu (Kuzey ve doğusu hariç) Güneydoğu Anadolu


NEZAMAN: Tüm hafta Pazartesiden Pazara kadar 6 gün

Bugün İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Artvin, Bolu da yağış var. Marmara, Karadeniz, Ege’de sıcaklık değişmiyor, olması gereken derecede. İstanbul 30, İzmir 32, Antalya 34 derce.

Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeyden kuvvetli kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esecek. Bugün ve yarın Marmara ve Ege'de fırtınaya dikkat edeceğiz. Otomobillerinizi ağaç altlarına park etmeyin, kaldırımda yürürken çatıya dikkat edin” dedi.

DİKKAT DIŞARI ÇIKMA

Prof. Dr. Şen, “Bugün Adana, Adıyaman 4, Denizli 42, Mersin 41, Ankara Konya 40, Tokat 38, Malatya 41, Diyarbakır 45, Şanlıurfa 46, Elazığ 42, Kahramanmaraş 46, Kilis 47 derecede” sıcaklık uyarısında bulunarak dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, kuzeybatı çevreleri mevzi sağanak yağışlı 39

İstanbul: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 30

İzmir: Az bulutlu ve açık 33

Adana: Az bulutlu ve açık 45


Antalya: Az bulutlu ve açık 35

Samsun: Parçalı bulutlu 29

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı 29

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 33

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 45


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap