SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meteoroloji'den tüm yurt için kritik uyarı! Bir kent eksi 18,4 dereceyle dondu

Meteoroloji'den tüm yurt için kritik uyarı! Bir kent eksi 18,4 dereceyle dondu

23 Kasım 2023 Perşembe - 11:13




Balkanlar üzerinden genel soğuk hava tüm yurdu etkisi altına aldı. Meteoroloji hafta sonu İstanbul dahil tüm yurt için kar, sağanak, sel uyarısında bulunurken birçok kent ise dondurucu soğukları yaşıyor. Eksi 18,4 dereceleri gören Ardahan’da her şey dondu. İşte bugün ve hafta sonu tüm yurdu bekleyen sıcaklık tahminleri.





Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz ile Ardahan ve Çankırı çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1400 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, heyelan, su baskını, yüksek kesimlerde buzlanma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

ARDAHAN

Ardahan’da kar yağışlarının ardından dondurucu soğuklar başladı. Bölgenin en soğuk ilçesi eksi 18,4 dereceyle Göle oldu. Bölgede her yıl olduğu gibi ağaçlar kırağı, akarsu ve dereler buz tuttu.

Ardahan’da etkili olan kar yağışı sonrası dondurucu soğuklar başladı. Kentin birçok ilçesinde soğuk hava, hayatı olumsuz etkiledi. Termometrelerin eksi 6 dereceyi gösterdiği kent merkezinde; otomobil camları buz tuttu, ağaçlarda kırağı oluştu, nehirlerin de bazı bölümleri dondu.


Erkan Ekmekçi, kar yağışının ardından soğukların başladığını söyleyerek, "Bugün itibari ile kar esareti başladı. Soğuk ile mücadele yaklaşık altı ay boyunca devam edecek" dedi.
 

 

 

BAYBURT

Bayburt’ta etkili olan kar yağışı sonrası soğuk hava etkisini sürdürüyor. Geceleri hava sıcaklığı sıfırın altında 6 dereceye düştüğü kentte, araç camları ve su birikintileri buz tutarken soğuk hava günlük hayat akışını olumsuz yönde etkiliyor.


Buzlanma ve don olayından dolayı meydana gelebilecek ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların, ilgililerin ve sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda uyarıda bulunulurken Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın paçalı bulutlu, kuzey kesimlerinin zamanla çok bulutlu, Ardahan ve çevrelerinin öğle saatlerinden sonra aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların yağmur, zamanla karla karışık yağmur şeklinde görüleceği, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede rüzgar, batı ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere; Erzurum ve Ardahan’da 11, Bayburt’ta 6, Erzincan’da ise 2 derece olarak kaydedildi.

Gün içerisinde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise, Erzincan’da 9, Ardahan, Bayburt ve Erzurum’da 5 derece olması bekleniyor.

PAZAR GÜNÜNE DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Cumartesi günü İstanbul’da sıcaklık 18 derece, pazar günü 8 dereceye düşecek. Ani bir düşüş meydana gelecek. İstanbul’da şehir merkezinde kar yok. Geçen ki gibi Çamlıca tepesinde, Çatalca’nın yüksek yerlerinde olacak. Bu kadar şehirleşme olmasaydı şu anda İstanbul’a Mecidiyeköy’de, Şişli’ye yoğun kar geliyor diyecektim. Ama nerelere yağacak? Civarlarında yağacak, Çatalca’da karla karışık yağmur şeklinde görülür” dedi.


  Son dakika...Meteorolojiden tüm yurt için kritik uyarı Bir kent eksi 18,4 dereceyle dondu

 

VATANDAŞLARA 2 ÖNEMLİ UYARI

Öte yandan Prof. Dr. Şen vatandaşları uyararak, “Pazar gününe kadar bazı yerlerde lodos var. Sobalar geri teper, kömür atıp uyumayalım. İkincisi sıcaklıklar çoğu bölgede 7 derecenin altına düşüyor. Lastiklerimizi kontrol edelim” dedi.

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU


İstanbul’da 26 Kasım'da beklenen kar yağışı öncesinde İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, 'Kış Tedbirleri Toplantısı' yapıldı.  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu 25 Kasım 2023 tarihine çekilmesi kararı alındı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 15

İstanbul: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 14

İzmir: Çok bulutlu, ilk saatlerde kıyı ilçeleri ile geneli aralıklı sağanak yağışlı 22


Adana: Parçalı bulutlu 22

Antalya: Parçalı bulutlu 22

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sisli 5

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 12

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

  Son dakika...Meteorolojiden tüm yurt için kritik uyarı Bir kent eksi 18,4 dereceyle dondu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap