SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meteoroloji’den kritik uyarı

Meteoroloji’den kritik uyarı

11 Kasım 2015 Çarşamba - 09:49




Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bugün Doğu Karadeniz için şiddetli yağış, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu içinse yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.





Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün Karadeniz üzerinden gelecek yağışlı hava, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in yüksek kısımları ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde etkisini gösterecek.Meteoroloji ulaşımda aksamalar, buzlanma, tipi, don olayları, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi konularında vatandaşları uyardı.Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde önceki geceden itibaren aralıklarla yağan yağmur Sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. İlçe beyaza büründü.Van’da etkili olan soğuk hava yüksek kesimlerde kara dönüştü. Başkale ilçe merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreyi bulurken, karla birlikte sis ulaşımı olumsuz etkiledi.Bolu’da sonbaharda renk cümbüşünün yaşandığı Yedigöller Milli Parkı’nda etkili olan dolu yağışı nedeniyle yollar beyaz örtüyle kaplanırken bölgeye giden sürücüler zor anlar yaşadı.Kayseri’de Erciyes Dağı’nın 3 bin 16 metresindeki zirvesinden 2 bin 400 metresinde bulunan Tesisler Bölgesi’ne kadar olan alanda kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Sivas İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, kış turizmini canlandıracak Yıldız Dağı’nda önceki akşam saatlerinde başlayan kar yağışının yüzleri güldürdüğü belirtildi. Kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı.Erzurum’da önceki gece başlayan ve sabah saatlerinde de aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı, kent merkezinde 14, Palandöken Dağı’nda ise 20 santimetre olarak ölçüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap