SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meteoroloji'den 20 kent için flaş uyarı!

Meteoroloji'den 20 kent için flaş uyarı!

11 Haziran 2023 Pazar - 11:23




Haziran ayının ortalarına yaklaşırken serin ve sağanak yağışlı hava devam ederken Metroloji'den bir son dakika uyarısı daha geldi. Ankara başta olmak üzere 20 kent için sarı kodlu uyarı yapıldı ve saat verildi.





Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar, Denizli, Muğla ve Sakarya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Antalya’nın iç kesimleri ile Adana’nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji’den alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı doğu kesimlerde 4 ila 6 derece artacak, batı kesimlerde 3 ila 5 derece düşecek, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta, yağış anında kuvvetli esecek.

20 KENTTE SARI ALARM

Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Burdur, Çankırı, Çorum, Isparta, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Yozgat, Aksaray,  Karaman, Kırıkkale

KARS’A SAĞANAK YAĞMUR UYARISI


Meteoroloji; Kars, Ağrı ve Iğdır genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği Kars ve bölge genelinde rüzgarın güneybatılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Öte yandan Kars genelinde etili olacak sağanak yağmur sonrası sel ve su baskınlarına karşı yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ESKİŞEHİR’DE 5 İLÇEDE SAĞANAK

Eskişehir’in 5 ilçesinde bugün öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.


Meteoroloji hava tahmin raporuna göre kent genelinde yağışsız, parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor. İlçelerin birçoğunda da yağış olmayacağı belirtilirken, Çifteler, Sivrihisar, Seyitgazi, Günyüzü ve Han ilçelerinde öğle saatlerinden sonra yerel ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yayınlanan hava tahmin raporunda, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği belirtildi. Eskişehir’de en yüksek hava sıcaklığının 30 derece ile Sarıcakaya’da, en düşük hava sıcaklığının ise 20 derece ile Han’da olması bekleniyor.

  Meteorolojiden 20 kent için flaş uyarı Alarm verildi, bu saate dikkat

 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra güney ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 25


İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 26

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 29

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuzeyde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 28

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların iç kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 26

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21


Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 36

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap