SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meteoroloji 6 ili 'kırmızı' kodla uyardı!

Meteoroloji 6 ili 'kırmızı' kodla uyardı!

27 Haziran 2022 Pazartesi - 11:53




Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 27 Haziran tarihli hava durumu tahminleri açıklandı. Meteoroloji'den bugün için pek çok ile yağmur, sel ve kuvvetli rüzgar uyarısı geldi. Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle Kastamonu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Bartın ve Karabük'e kırmızı renkli uyarıda bulundu. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte il il hava durumu tahminleri...





Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kütahya, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Muş çevreleri ile Adana'nın kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Tokat çevrelerinde kuvvetli; Sakarya, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun'un batısında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli; Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Batı Karadeniz'de, zamanla Marmara'nın kuzey kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den 6 il için 'kırmızı' kodlu uyarı!

Meteoroloji, bugün 6 ili kırmızı, 9 ili turuncu, 8 ili ise sarı kodla uyardı. Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük, ve Düzce için kırmızı kodla, Sakarya, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Amasya, Samsun ve Tokat için turuncu kodlu uyarı yaparken İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Ankara, Ordu ve Sivas için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.


AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanlığI uyardı!

Meteoroloji'nin bilgilendirmesi doğrultusunda AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan da açıklama yapıldı. Bartın, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Düzce için kırmızı kodlu uyarı yapıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap