SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Meslek onuru ayaklar altında"

"Meslek onuru ayaklar altında"

26 Mart 2015 Perşembe - 10:46




“Öğretmen öküz, öğrenci eşek” isimli kitaplar eğitimcilerin tepkisini çekti





Edirne’nin Keşan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine dağıtılan ‘Öğretmen Öküz, Öğrenci Eşek, Doktor Tilki, Trafik Polisi Kurbağa’ adlı resimli hikaye kitaplarında, öğrencilere ve meslek dallarına hakaret edildiği iddiasıyla eğitimciler duruma tepki gösterdi.

Eğitim sendikaları konu hakkında yaptıkları açıklamada, ‘Öğretmen Öküz’ adlı kitaptaki hikayede “Bir varmış, bir yokmuş. Sürekli saman yiyen bir öküz varmış. Su içer, saman yer, başka da bir şey yapmazmış. Ama bir gün bu öküz durup dururken öğretmen olmaya karar vermiş” şeklinde geçen metnin öğretmenlik mesleğini küçük düşürdüğünü iddia etti.

Son iki gündür resimli hikaye kitaplarıyla ilgili öğretmenler ve velilerden yoğun şikayetler aldıklarını ifade eden eğitimciler, “sadece kapak resimlerine ve isimlerine baktığımızda bile öğretmen, öğrenci ve diğer meslek dallarına hakaret unsuru vardır” ifadelerini kullandılar.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap