SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mesajları birliklere nasıl gönderdiğini anlattı

Mesajları birliklere nasıl gönderdiğini anlattı

22 Temmuz 2016 Cuma - 08:49




Tuğgeneral Adem Boduroğlu, Tuğgeneral Erhan Cağa’nın kendisine “Birliklere, yayınla dağıt” demesi üzerine ‘Yurtta Sulh Konseyi Bildirisi’ ilgili birim





Darbecilerin sıkıyönetim ve yürütmeye el koyma mesajını birliklere gönderen Kara Kuvvetleri Komutanlığı Cari Harekât ve Komuta Kontrol Daire Başkanı Tuğgeneral Adem Boduroğlu, ifadesinde darbecilerin mesajlarını birliklere nasıl gönderdiğini anlattı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Boduroğlu, Tuğgeneral Erhan Cağa’nın kendisine “Birliklere, yayınla dağıt” demesi üzerine ‘Yurtta Sulh Konseyi Bildirisi’ ve atama listelerini ilgili birimlere gönderdiğini ifade ederek, “İmzalayan Tuğgeneral Erhan Cağa’dır” dedi.

Edirne, Lüleburgaz ve İstanbul’daki birliklerin kendisini aradığını kaydeden Boduroğlu, “Bana ‘Ne yapacağız?’ diye soranlar oldu. Ben de ‘Herkesin komutanı var. Herkes emir-komuta altında hareket ediyor, mesajları aldınız, bana bir şey sormayın’ dedim” ifadesini kullandı.

İstanbul’dan Merkez Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran’ın saat 09.30- 10.00 sıralarında kendisini aradığını söyleyen Boduroğlu, “Kendisi, ‘Sıkıyönetim, yönetime el koyma mesajına iptal mesajı yazabilir misin?’ dedi. ‘Genelkurmay’ın emri, biz elimizden geleni yaparız’ dedim. Benim görevim olmadığı için iptal etmedim” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap