SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mesaj yerine 'koku' göndereceğiz!

Mesaj yerine 'koku' göndereceğiz!

24 Ekim 2018 Çarşamba - 16:34




İnternetten konuştuğunuz kişiye 'koku atma' dönemi başlıyor...





Malezya'da çalışmalarını sürdüren araştırmacılar, buruna yerleştirilen elektrotlarla o an ortamda bulunmayan kokuları dijital olarak hissettirmeyi başardı.
 
Malezya Imagineering Institute bünyesinde çalışmalarını sürdüren araştırma görevlisi Kasun Karunanayaka, bir süredir devam eden çalışmalarında sona yaklaştı. Ekibiyle birlikte ortamda hiç var olmayan bir kokuyu hissettirmeyi başaran araştırmacıların önünde halen birkaç engel var.
 
Ekibin yaşadığı en büyük sorun, deneye katılan kişilerde tek tip bir koku hissettirmeyi başaramamak oldu. Nitekim deneklerin bir kısmı kokuları meyveli, şekerli, naneli ya da odunsu olarak tanımlarken, yaşadıkları deneyime daha fazla dayanamayan bir kesim de deneyi terk etmek zorunda kaldı.
 
Sırf sohbet ettiğiniz kişi o an size bir kokuyu hissettirmek istiyor diye genzinize kadar bir elektrot sokacağınızı elbette araştırmacılar da düşünmüyor. Gelecek dönemde daha küçük ve esnek elektrotlarla bu teknolojinin hayatımıza girecek kadar yaygınlaşması planlanıyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap