SON DAKİKA



Haber > Gündem > Merkel: Hata yaptım

Merkel: Hata yaptım

23 Nisan 2016 Cumartesi - 13:19




Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugünkü Gaziantep ziyareti öncesi yaptığı açıklamada,ZDF kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içere





Berlin’de konuşan Merkel, Böhmaermann’ın Erdoğan’a kasten hakaret ettiği yönünde 4 Nisan’da yaptığı açıklamanın yanlış olduğunu, bu konuda kendisine kızdığını söyleyerek “Geriye dönüp baktığımda bu hataydı. Böylece kendi şahsi görüşümün bu konuda bir önemi varmış gibi bir intiba oluştu. Böylece sanki benim için düşünce özgürlüğünün, basın özgürlüğünün önemli olmadığı şeklinde bir inanç oluştu... İnsan hakları, özgürlükler, basın özgürlüğü vazgeçilmez değerlerdir. Türkiye ile bir anlaşma yaptığımız için artık bunlar değersizdir gibi bir şey düşünülmesi yanlıştır” dedi.

"DAVA AÇILMASI DOĞRU"

Merkel, bununla birlikte Türkiye’nin isteği üzerine Böhmermann’a dava açılmasına izin verilmesinin ise doğru olduğunu söyleyerek kabinede aldığı kararın arkasında durdu.

BUGÜN GAZİANTEP’TE

Mülteci krizinin çözümü için AB ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya büyük önem veren Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile bugün bir günlüğüne Gaziantep’e geliyor. Merkel’in bu son altı ayda Türkiye’ye çeşitli vesilelerle yaptığı dördüncü ziyaret olacak. Ziyarette Merkel, mülteci kampını ziyaret edecek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir görüşme yapacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap