SON DAKİKA



Haber > Gündem > Memurlar Dikkat! 'Refah Payı' müjdesi geldi

Memurlar Dikkat! 'Refah Payı' müjdesi geldi

23 Ocak 2024 Salı - 09:53




Herkesin uzun süredir beklediği refah payı tartışmalarında yeni bir gelişme yaşandı.





Milyonlarca memuru ilgilendiren refah payı tartışmaları kapsamında “Büyükşehir tazminatı” herkesi heyecanlandırdı. İşte refah payı tartışmalarında son gelişmeler…

Milyonlarca memurun dört gözle beklediği refah payı tartışmalarında sevindiren gelişmeler yaşanıyor. AK Parti büyük şehirde yaşayan kamu görevlilerine yönelik çalışmalar gerçekleştirirken son olarak “ büyükşehir tazminatı” seçeneği gündemde yer aldı. Yaşam maliyeti yüksek olan şehirlerde memurun cebini rahatlatması planlanan refah payı tartışmaları için tartışmalar devam ediyor. İşte refah payı tartışmalarında son gelişmeler…

BÜYÜKŞEHİR TAZMİNATI GELİYOR

AK Parti, büyükşehirlerde yaşayan kamu görevlilerine yönelik "refah payı" adı altında bir "büyükşehir tazminatı" ödenmesini tartışıyor. Bu adım, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki yüksek yaşam maliyetleri ve kiraların artışı nedeniyle gündeme geldi.

Aralık ayında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) Ankara’dan İstanbul’a taşınan 400 personeli için planlanan "hayat pahalılığı" tazminatı TBMM Genel Kurulu’nda iptal edilmişti. Buna karşın, Memur-Sen'in 2023 toplu sözleşme sürecinde büyükşehirlerde yaşayan memurlara "büyükşehir tazminatı" ödenmesi yönünde talepte bulunması dikkat çekmişti.

30 ŞEHİRDE GEÇERLİ OLACAK

Kulis bilgilerine göre, AK Parti’nin 30 Ocak'ta açıklanacak olan yerel seçim beyannamesinde bu konunun da ele alınması bekleniyor. Büyükşehirlerde yaşam koşullarının zorluğu göz önüne alınarak ek tazminat önerisi gündeme geldi. Bu tazminatın 30 büyükşehirde görev yapan kamu görevlilerine uygulanması öngörülüyor, ancak tazminatın miktarı ve uygulama zamanı henüz belirsizliğini koruyor.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, Merkez Bankası verilerine göre Kasım 2023 itibarıyla İstanbul'da kiralar yüzde 69.2, Ankara'da yüzde 96.3, İzmir'de ise yüzde 76.9 oranında artış gösterdi. İstanbul Planlama Ajansı'nın hesaplamalarına göre, İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti Aralık ayında 49 bin 159 liraya ulaştı. Bu durum, büyükşehirlerdeki kamu görevlilerinin yaşam maliyetlerinin yüksekliğini ve ek tazminat ihtiyacını ortaya koyuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap