SON DAKİKA



Haber > Gündem > Memurları bekleyen tehlike

Memurları bekleyen tehlike

10 Mayıs 2016 Salı - 12:45




Kayıtlarda haberiniz olmadan herhangi bir siyasi partiye üye görünüyor olabilirsiniz. Siyasi partilerden istifa etmek için ise beş ayrı yöntem bulunuy





Türkiye'de devlet memurlarının herhangi bir siyasi partiye üye olması hukuken yasak. Kendi isteğiniz dışında bir parti tarafından üye olarak gösterilirseniz işinizi kaybedebilirsiniz. Muhtemel bir disiplin soruşturmasında, 125. maddedeki c fıkrası işletilip memuriyetiniz bitebilir.

Bir partiye üye olup olmadığınızı aşağıdaki internet sitesinden kontrol edebilirsiniz. http://vatandassipar.yargitaycb.gov.tr/proxyYargitay/portal_baslangic.uyap

Üye görünüyor olmanız halinde ise beş ayrı yöntemle siyasi partiden istifa edebilirsiniz.

Partiden ayrılmak için hukuki yollar şöyle:

- Kayıtlı göründüğünüz partiye başvurabilir, parti yönetimi tarafından SİPARWEB programına istifanızı işlettirebilir ve onay için savcılığa müracaat edebilirsiniz.


- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu'na dilekçe verebilirsiniz, yanınızda kimliğiniz mutlaka olsun.

- Memurlar çalıştıkları kurumdan alacağı görev belgesini dilekçelerine ekleyip posta ile başvurabilir.

- Yine kimliğinizle İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarına müracaat edebilir, alacağınız yazıyı dilekçe ve kimlik fotokopisini ekleyerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderebilirsiniz.

- Herhangi bir notere giderek alacağınız istifa belgesini Yargıtay Cumhuriyet Başsacılığı'na iletmeniz yeterli olacaktır.

Türkiye'de daha önce bazı partilerin insanları haber vermeden üye yaptığı saptanmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap