SON DAKİKA



Haber > Gündem > Memur-Sen de isyan etti: Bugünden itibaren…

Memur-Sen de isyan etti: Bugünden itibaren…

16 Temmuz 2023 Pazar - 15:36




Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ÖTV zamlarına tepki gösterdi. Fiyat artışlarının sabit gelirlilerin ve emeklilerin alım gücü daha da düşüreceğini söyleyen Yalçın, işverenin toplu sözleşme masasında bunu dikkate alması gerektiğini belirtti.





Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dün gece Resmi Gazete’de yer alan ÖTV zamlarının ardından yayınladığı mesajda fiyat artışlarının alım gücünü düşüreceğini belirtti.

Kamu işvereninin enflasyon beklentisini güncellemesi gerektiğini söyleyen Yalçın, toplu sözleşme masasına bu artışları dikkate alarak gelinmesi gerektiğini belirtti.

‘ALIM GÜCÜ DÜŞECEK’

Yalçın, Twitter’da yazdığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dün gece akaryakıt fiyatları yaklaşık yüzde 25 artırıldı.


Akaryakıt fiyatlarında yapılan bu artışlar bugünden itibaren bütün gider kalemlerine fazlasıyla yansıtılacaktır. Fiyatlar artacak, enflasyon yükselerek sabit gelirlilerin, emeklilerin alım gücü daha da düşecektir.

Kamu işvereni enflasyon beklentisi ve hedefi rakamlarını güncellemelidir. 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına bu artışları dikkate alarak; adil, alım gücünü yükseltecek ve beklentilerimizi karşılayacak tekliflerle gelmelidir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap