SON DAKİKA



Haber > Gündem > Memur sahaya iniyor!

Memur sahaya iniyor!

18 Ağustos 2021 Çarşamba - 10:28




Memur ile hükümet arasında süren toplu görüşmelerde memur kesiminin ikinci teklif için verdiği süre önceki gece doldu.





Geçen hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca memur ve memur emeklisi için “2022 yılı için ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı. 2023 ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı” teklifini sunmuştu. Ortak hareket eden Memur-Sen ve Kamu-Sen, söz konusu oranı kabul etmeyince süreç uzadı. Memur-Sen’in daha önce istediği zam oranları ile hükümetin teklifi arasında ciddi fark bulunuyor. Memur-Sen, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu. Memur kesiminin istediği zam oranı ile hükümetin istediği iki yıllık toplam zam oranları arasında 15 puanlık bir fark bulunuyor.

UZLAŞMA OLMAZSA HAKEME GİDECEK

2 Ağustos’ta başlayan zam görüşmelerinde memur kesimi taleplerini iletti. İkinci toplantıda ise hükümet kendi teklifini açıkladı. 22 Ağustos’a kadar bir uzlaşı sağlanamaması halinde konu Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’ne gidecek. Hakem Heyeti de çalışmalarını tamamladıktan sonra ay sonunda nihai rakamı açıklayacak. 

MEMUR-SEN PERŞEMBE GÜNÜ MEYDANDA

Hükümet kanadının açıkladığı rakamı kabul etmeyen memur kesiminin ikinci teklif için tanıdığı süre önceki gece itibarıyla sona erdi. Memur kesimi ise yasal haklarını kullanarak, Perşembe günü Ankara’da geniş katılımlı bir miting yapma kararı aldı. Yaklaşık 500 bine yakın sözleşmeli kamu görevlisinin büyük umutlar bağladığı “kadro talebine” yönelik ise Bakan Bilgin, sözleşme dönemini işaret etmişti. Ancak edinilen bilgilere göre, sözleşmeli personele kadro verilmesi yönünde bir iradeden ziyade, daha çok sözleşmelilere maaş ve tayin hakkı konusunda bazı düzenlemeler getirileceği yönünde.


“KABİNE TOPLANTISINDAN ÖNCE TEKLİF BEKLİYORUZ”

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, “Memur-Sen olarak Perşembe günü 18’de eylem yapma kararı aldık. Demokratik haklarımızı kullanacağız ve barışçıl bir şekilde yapacağız. Şu an teşkilatımız eylem hazırlıklarını devam ettiriyorlar, biz de hizmet kollarında müzakere sürecini devam ettiriyoruz. Hükûmetin yeni bir teklif yapması yönünde bir umudumuz vardı ancak gerçekleştirilmesi planlanan kabine toplantısı Perşembe gününe ertelendi. Umarım kabineden önce bir teklif açıklanır” çağrısını yineledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap