SON DAKİKA



Haber > Gündem > Memur maaşı ne kadar olacak? Memur- Sen’den açıklama

Memur maaşı ne kadar olacak? Memur- Sen’den açıklama

08 Haziran 2023 Perşembe - 14:09




Son enflasyon verilerinin ardından memur maşının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın memur maaşlarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.





Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde kamu çalışanlarıyla ilgili konular ele alındı.

ERDOĞAN’A SEÇİM ÖNCESİ SÖZLERİ HATIRLATILDI

Genel Başkan Yalçın, konuşmasında kamu kurumlarında çalışan personel arasında çalışma barışının sarsıldığını ve ücret dengesinin bozulduğunu dile getirdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, birinci dereceye gelmiş tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verileceği ve En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını söylemesini de hatırlattı.

Ali Yalçın konuşmasında memur maaşlarıyla ilgili şunları söyledi

“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından seçim dönemi öncesinde bu durum gündeme gelmiş ve en düşük kamu görevlisi maaşının 22 bin lira seviyesine yükseltileceği ve emekli kamu görevlilerine de yansıyacağı belirtilmiştir.

Düzenlemenin, hangi maaş kalemlerine, unvanlara hangi oranda yansıyacağı ve yüzdelik mi yoksa seyyanen mi olacağına ilişkin bir çalışma tarafımızla ve kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Dolayısıyla bu hassasiyet gözetilerek düzenlemenin başka mağduriyetlere yol açmaması için yetkili konfederasyonla ortak çalışma yapılmalıdır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap