SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mehmet Özhaseki LGBT'yi savundu: Başımızın üzerinde yeri var

Mehmet Özhaseki LGBT'yi savundu: Başımızın üzerinde yeri var

16 Kasım 2021 Salı - 11:26




AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, LGBT'yi savundu. Özhaseki, "Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var" dedi.





AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, katıldığı televizyon programında LGBT'yi savundu. Özhaseki, "Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var" dedi.

Program sunucusu Özhaseki'ye yönelttiği "Sayın Bakanım benim şahsımın direk merak ettiği bir konu var, yani bu konuda sizin görüşlerinizi merak ediyorum. LGBT'li bireylerle ilgili düşünceleriniz nedir?" sorusuna "Cenab-ı Allah hiçbir şeyi lüzumsuz abes yaratmamıştır. Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var." diye cevap verdi.

"Benim dünyaya bakış felsefemi biraz önce söylemeye çalıştım. Küçük bir hikaye anlatmak isterim" diye konuşan Mehmet Özhaseki "İstanbul da Sünbül Efendi bir gün talebelerini toplar, hepsine der ki; bugün size bir soru soracağım der! Siz Tanrı olsaydınız ne yapardınız? Öğrenciler şaşkın, kimisi tövbe estağfurullah efendim diyor! Estağfurullah efendim diyenden geçilmiyor! Oğlum cevap verin, der! Çocuklar, hoca da kendilerini cesaretlendirince her birisi, biri diyor ki; “kötülükleri yok ederdim”, öbürü diyor ki; “Çok soğuk oluyor kışı yok ederdim”, “Açlığı yok ederdim, fakirliği yok ederdim” diyor! Şimdi ellerine tanrısal bir güç geçirmiş olunca herkes böyle bir şeyde bulunuyor! Orada çalışkan bir öğrenci var, çok da zeki en son sözü ona veriyor, öğrencinin adı Musa Musuhiddin. “Sen ne yapardın” Musa diyor? “Efendim ben her şeyi merkezinde bırakırdım” diyor! Her şeyi merkezinde bırakırdım. Cenab-ı Allah hiçbir şeyi lüzumsuz abes yaratmamıştır! Her yarattığında bir hikmet vardır. O yüzden hiçbir şeyi şunu yok ederdim bunu yok ederdim olmaz! Hayat zıtlıklar üzerine kaim, aklık varsa-karalık var, uzunluk varsa-kısalık var, iyilik varsa-kötülük var." hikaysesini anlattı.

"HEPSİNİN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR"

LGBT bireylere herkesin sonuna kadar saygılı olması gerektiğini belirten Özhaseki şöyle konuştu:


"Her şeyi merkezinde bırakırdım, Allah her şeyi bir denge üzerine yaratmıştır. Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var! Onu Cenab-ı Hakkın yarattığı bir emanet gibi görmek her kulun vazifesi diye düşünüyorum. Her inançlı insanın işi diye düşünüyorum. Onun dışında bana göre saygı duymak ve tercihlerine sonuna kadar saygılı olmaktan başka elimizden bir şey gelmez"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap