SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mehmet Barlas'tan, Erdoğan ve Soylu'ya rest: "İnsanlığa aykırıdır!"

Mehmet Barlas'tan, Erdoğan ve Soylu'ya rest: "İnsanlığa aykırıdır!"

27 Haziran 2022 Pazartesi - 09:25




Mehmet Barlas, Sabah'daki bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Soylu'nun idam cezası yönündeki açıklamalarına itiraz etti.





Sabah başyazarı Mehmet Barlas, orman yangınları nedeniyle Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ve İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu'nun gündeme getirdiği idam cezasına ilişkin olarak, "Orman yangını vesilesiyle veya herhangi şekilde idamı yeniden tartışmak ve bunu özlemek ayıptır, insanlığa aykırıdır" ifadelerini kullandı.

"YERİNE GEÇTİĞİ DÖNEMLERİ BİLE YAŞADIK"

Mehmet Barlas, yazısında şunları kaydetti: 

"20. yüzyılın ikinci yarısında bir Başbakan ve iki bakanın idam edildiği bir ülkede orman yangınları dolayısıyla olsa da idam cezalarının tartışılması garip oluyor. Aslında Türkiye'nin idama alışmış bir tarihi var. Hatta suikastlerin seçimin yerine geçtiği dönemleri bile yaşadık.

"BUNU ÖZLEMEK AYIPTIR"


Kısacası bizim idamı artık aklımızdan çıkarmamız lazım. Geçenlerde çok eğitimli aklına çok güvendiğim birisine Adnan Menderes'in idamını sordum. Şöyle cevap verdi: Madem ezanı Arapça okutmaya başlattı iyi ki idam edildi. Bir askeri darbe döneminde de gençler idam edilirken darbenin lideri 'bunları asmayalım da besleyelim mi' diyordu. Özetlersek orman yangını vesilesiyle veya herhangi şekilde idamı yeniden tartışmak ve bunu özlemek ayıptır, insanlığa aykırıdır." 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap