SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mehmet Barlas: Vazgeçilmez değerimiz laiklik

Mehmet Barlas: Vazgeçilmez değerimiz laiklik

16 Eylül 2021 Perşembe - 09:53




Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Star yazarı Resul Tosun'un "laikliğin anayasadan çıkarılması"na dair yaptığı çıkışı eleştirdi. Barlas “Fetullah Gülen'in Türkiye'de kurmak istediği düzene karşı en ciddi mücadele AK Parti iktidarında yapıldı” ifadelerine yer verdi.





Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, AK Parti’nin Gülen cemaatinin Türkiye’de kurmak istediği düzenle ilgili ciddi bir mücadele içerisinde olduğunu yazdı.

Star yazarı Resul Tosun'un “laikliğin anayasadan çıkarılması”na dair sözleri, Sabah yazarı Barlas tarafından eleştirildi.

Barlas bugünkü köşe yazısında isim vermeden şu ifadeleri kullandı:

İçinde bulunduğumuz coğrafyada laiklikten söz etmek fantezi gibi bir şey. Suudi Arabistan'da, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, İran'da Müslüman olmayan inançlara da, siyasi görüşlere de hayat hakkı yok. Türkiye farkını, laikliği hiç aksatmadan uygulayarak sürdürüyor. Kendilerini "beyaz" olarak gören Türkler, bu ülkede laikliğin tehlikede olduğunu söylemeyi marifet zannediyorlar. Oysa bunlara en açık cevap, Fetullah Gülen'in Türkiye'de kurmak istediği düzene karşı en ciddi mücadelenin AK Parti iktidarında yapıldığı hatırlatılmalıdır. Türkiye'nin temel değeri, Atatürk'ün kurduğu laik ve çoğulcu cumhuriyettir. Bundan taviz asla söz konusu olamaz. Bunu bütün dünya ve özellikle de az akıllı bazı Türkler iyi bilmelidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap