SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mehmet Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi!

Mehmet Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi!

19 Ocak 2022 Çarşamba - 14:00




Çiftlik Bank ana davasının görülmesine İstanbul'da devam edildi. Tutuklu sanıklar Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın ile ağabeyi Fatih Aydın, SEGBİS sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.





Davanın 3'üncü celsesi Anadolu 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tutuklu sanıklar Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın ile ağabeyi Fatih Aydın, SEGBİS sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

MAL VARLIĞINA URUGUAY'DA EL KONULDUĞUNU İDDİA ETTİ

Mehmet Aydın, 34 milyon lira mal varlığı olduğunu söyledi. Bu varlığa, Uruguay'da kara para olarak görülerek el konduğunu öne sürdü. Fatih Aydın ise kardeşinin şirketlerinde asgari ücretle çalıştığını, maddi menfaat elde etmediğini söyleyerek kendini savundu. Tahliyesini talep etti. Mahkeme, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 19 sanıklı davada 4 bin 449 müşteki yer alıyor. Sanıklar hakkında, "Nitelikli dolandırıcılık", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme" gibi suçlamalarla 83 bin 446 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap