SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mehdi Eker ile fındığı görüşecekler

Mehdi Eker ile fındığı görüşecekler

09 Eylül 2013 Pazartesi - 12:14




Üretim ve ihracatının büyük kısmının Doğu Karadeniz Bölgesinden karşılandığı fındıkta verim ve kalite de yaşanan sorunların çözümü için Trabzon Ticare





Konu ile ilgili olarak TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav ile Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, yarın Ankara’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüşme yapacaklar. Mehmet Cirav, fındıkta son yıllarda özellikle birim alandan elde edilen ürün miktarında büyük bir azalma meydana geldiğine, dekarda 70-80 kiloya kadar düştüğüne dikkat çekerek, “Bu konuda fındık ticaretinde en büyük paya sahip işletmeleri bünyesinde barındıran borsa olarak projeler uygulayarak verim ve kaliteyi arttırmayı hedefledik. Bunun için sektörün tüm kesimleri ile işbirliği yaparak, ortak projeler hayata geçirmeyi planlıyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda bu işin en başındaki kuruluştur. Sayın Bakan ile yapacağımız görüşme ışığında gelecek yıldan itibaren kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar yapacağız” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap