SON DAKİKA



Haber > Gündem > Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları Ankara’da ba

Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları Ankara’da ba

05 Ekim 2018 Cuma - 11:43




Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği tarafından başlatılan ‘Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları’ Ankara’da başladı.





3 gün sürecek seminerlere yerel gazetelerden temsilciler, Anadolu’dan gazeteciler katılırken Suriyeli Gazeteciler , yabancı ülkelerden medya temsilcileri de katıldı. Birinci gün Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Akarca, AB Türkiye’deki Mültecilere Mali Yardım Aracı Bölüm Başkanı, AB Türkiye Delegasyonu Emma Clua Vandellos da katıldı. Buluşmaların açılış konuşmasını Mülteci Destek Derneği Genel Koordinatörü Safa Karataş, yaptı.

''25 MİLYON MÜLTECİ ÇOCUK VAR''

Safa Karataş dünyada milyonlarca insanın istenmeyen nedenlerden ülkesini terk ettiğini ifade ederek şunları söyledi;''Bilindiği üzere, Dünya, İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük insani krizlerinden birini yaşıyor. Dünyada bugün 70 milyona yakın insan, istenmeyen nedenlerden ötürü yaşadığı yeri terk etmiş durumdadır. Bu sayının 25 milyonu mülteci statüsünde ve bu 25 milyonun yarısından çoğu maalesef çocuklardan oluşuyor. Ülkemizin komşuları Suriye ve Irak da ne yazık ki bu sıkıntılı tabloda ve istatistiklerde önemli yer tutan iki ülkedir. Bugün ülkemiz 3.5 milyonu aşkın Suriyeli, yarım milyona yakın, büyük çoğunluğu Irak ve Afganistan kökenli, Suriyeli olmayan kişiye yeni bir ev, yeni bir umut olmuştur. Uluslararası kamuoyunda takdirle karşılanan, ilgili kurumlarımızın, ülkemizin ve milletimizin gösterdiği cömert tutum, bölgede çok daha büyük boyutlara varabilecek bir insani krizin bir nebze de olsa önüne geçmiştir'' dedi.

Haber: Mehmet KAPLAN

Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları başladı


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap