SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Medine tehciri” ithamı ile karşı karşıyayız…"

“Medine tehciri” ithamı ile karşı karşıyayız…"

23 Temmuz 2019 Salı - 12:22




Murat Bardakçı bugünkü köşesinde skandal bir gerçeği açıkladı. Bardakçı'nın duyurduğu habere göre; Suudi gazeteci Muhammed Essaid “Medine Müdafîi” diye bilinen Fahreddin Paşa hakkında yazdığı iftira ve hakaret dolu kitabı Kral Selman'a hediye etmiş, Selman da “Maaşallah, bravo, aferin” diye takdir etmiş. Bardakçı Ermeni tehciri, Pontus katliamı vs iddialardan sonra şimdi de "Suudi Arabistan’ın ortaya attığı “Medine tehciri” ithamı ile karşı karşıyayız" diye yazdı.





Fahreddin Paşa'ya 'hırsız' diyen Arap Bakan'dan sonra şimdi de Muhammed Essaid adındaki Suudi gazeteci'nin yazdığı “Seferberlik: Osmanlılar’ın Medine-i Münevvere’de İşledikleri Suçların Yüzüncü Yılı” adlı kitabı çıktı.

Kitap Türkler'den ve Fahreddin Paşa'dan skandal ifadelerle bahsediliyor. Türlü iftiraların olduğu kitapta bir de akılmaz iddia var. İddiaya göre şehri kışla haline getiren Türkler, Hicaz Demiryolu’nu Medine’nin masum insanlarını mahvetmek için inşa etmişler ve tam 40 bin Medineli tehcir edilmiş, şehirde sadece 100 kişi kalmış. Her şey bununla da bitmiyor Kral Selman'ın huzuruna çıkan Essaid bu kitabı kendisine takdim ediyor, Selman da karşılığında övgü dolu sözlerle fotoğraf çektiriyor. 

Daha önce de Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Medine Müdafaası kahramanı olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak niteleyen bir tweeti paylaşmış söz konusu twette "İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu" ifadelerini kullanmıştı. 

Skandal kitabı köşesine taşıyan Habertürk yazarı Murat Bardakçı “Ermeni tehciri” “Pontus katliamı” yahut “Bilmemne soykırımı” vesaire gibisinden suçlamalardan sonra şimdi de “dost ve kardeş” Suudi Arabistan’ın ortaya attığı “Medine tehciri” ithamı ile karşı karşıyayız…" diye yazdı. 


Bardakçı "Bunları yazan herif bize iftira ve hakaret ile vazifeli birisi yahut eblehin, hödüğün teki diyelim…Ama iş bu adamın yazdıkları ile sınırlı kalmıyor ve daha başka yerlere, Suudi Arabistan’ın Kralı Selman bin Abdülâziz’e kadar uzanıyor!

Muhammed Essaid, geçen gün Kral Selman’ın huzuruna çıkmış, “Seferberlik” adındaki kara çalmalarla dolu kitabını majestelerine takdim etmiş ve “Maaşallah, bravo, aferin” diye takdir görmüş, saray protokolü de Essaid’in kitabını Kral’a verdiği sırada çekilen fotoğraflarını gazetelere göndermiş…

Böyle asil, zarif ve hoş bir hareketi Suudi Arabistan gibi “dost ve kardeş” bir ülkeden beklemeyecek de başka nereden bekleyeceksiniz?" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap