SON DAKİKA



Haber > Gündem > Medeniyetlere beşiklik yapmış bir milletiz biz

Medeniyetlere beşiklik yapmış bir milletiz biz

03 Haziran 2013 Pazartesi - 09:14




Rize Yeni Şehir Stadyumundaki Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şölenini Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Kara





Selman KUTLU Rize Yeni Şehir Stadyumundaki Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şölenini Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve yaklaşık 15 bin kişi izledi.  11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatlarına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı; "Türkçe Olimpiyatları demek kardeşlik demektir, birlik demektir, insanlık değerlerine sahip çıkmak demektir. Asya'dan, Afrika'dan, Avrupa'dan dünyanın değişik yerlerinden dünyanın merkezi Türkiye'ye, Türkiye'nin en güzel kenti Rize'ye, ikinci vatanınıza hoş geldiniz" diye konuştu. Dil’in çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yazıcı, “Ama diller arasında Türkçe çok daha önemlidir. Biz medeniyetlere beşiklik yapmış bir milletiz. Biz inançların beşiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Tarihin derinliklerinde var olan değerlerimizi ki; bunların hepsi insanlık değerleridir. Bunları taşımak iletmek, yaygınlaştırmak, Türkçe dilinin öğretilmesi ile mümkündür. Bu bakımdan dünya çapında en büyük, en özel organizasyonlardan biri olan Türkçe Olimpiyatlarını düşünce olarak ortaya koyan ve 11 yıldan bu yana büyük bir titizlikle, her geçen yıl daha da büyüterek gerçekleştiren herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Olimpiyatların Rize ayağına, 25 farklı ülkeden 80 öğrenci katılırken, Programda Gürcistanlı Ana Romanadze ‘Yoruldum’, Azerbaycanlı Türkan Aliyeva ‘Senden Öğrendim’, Tunuslu Muhammed Taha ‘Dağlar Dağlar’, Kenyalı Gabriel Kimuhu ‘Hakim Bey’, Moritanyalı Sidi Muhammed ‘Düşler Sokağı’, Madagaskarlı Tiavina Rajaonary ‘Severek Ayrılalım’ ve Arnavutluk’tan Pamela Hajderaj ‘Bir Zamanlar Deli Gönlüm’ isimli şarkıları seslendirdi. Program Yemen ve Iraklı öğrencilerin halk oyunu gösterilerinin ardından tüm öğrencilerin ve protokolün hep birlikte seslendirdiği ‘Yeni Bir Dünya’ isimli şarkının okunmasının ardından son buldu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap