SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meclis'te tarihi toplantı

Meclis'te tarihi toplantı

16 Temmuz 2016 Cumartesi - 17:21




Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) darbe girişiminin ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında olağanüstü toplandı.





Başkan Kahraman, "Birlik ve beraberlik zamanıdır, yaraları sarma zamanıdır" dedi. Daha sonra söz alan Başbakan Binali Yıldırım ise, "Ya demokrasi ya ölüm diyerek dün gece bu salonda dimdik durdunuz. Milletin meclisinin üzerine bombalar yağdırdılar, silahla taradılar. Bir tek ger adım atmadınız. Her birinizin ölümü yanı başında hissettiğinizi biliyorum. Dünya parlamentolarına, demokrasilerine örnek bir duruş sergilediniz" dedi.

Darbe girişimi sonrası 4 parti ortak bildiri üzerinde anlaştı ve Meclis Genel Kurulu saat 17.00'de olağanüstü toplandı. Meclis Şeref Holü girişinde, ellerinde Türk bayrakları ile toplanan binlerce kişi, darbe karşıtı slogan attı. Genel Kurul'da, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, İstiklal Marşı'nın kalan kıtalarını okudu. Bu sırada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birkaç dakika sonra da Başbakan Binali Yıldırım Genel Kurul salonuna alkışlar eşliğinde girdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap