SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meclis’te gerginliği hiç kimse hoş karşılamaz

Meclis’te gerginliği hiç kimse hoş karşılamaz

10 Aralık 2018 Pazartesi - 13:48




TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bakanların bütçe görüşmelerine katılacağını, görüşlerini açıklayacağını ve eleştirilere cevap vereceğini söyledi.





Yıldırım, TBMM Tören Salonu'nda, Başkanlık Divanı üyeleri ve grup  başkanvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi.
 
Yaklaşık bir saat süren kahvaltının ardından Yıldırım, gazetecilerin  sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, "Sizinle ilgili birtakım soruların cevaplarını bütün  Türkiye merak ediyor." sözlerine Yıldırım, "Bizimle ilgili bir konu yok.  Meclis'teyiz ve Meclis'le ilgili konularımızı konuştuk, değerlendirdik."  karşılığını verdi.
 
 Binali Yıldırım, "Bütçe ilgili birtakım kurallar mı görüşüldü?" sorusu  üzerine, "Yeni kural diye bir şey yok. İçtüzük yeniden düzenlenmişti. Arkadaşlar  bu İçtüzüğün uygulanmasıyla ilgili bazı konulara değindiler. Amacımız bütçe  görüşmelerinin en verimli şekilde geçmesini sağlamak. Amacımız grup  başkanvekilleriyle, Meclis Başkanlık Divanı arasında mümkün olduğu kadar anlayış  birliğinin sağlanması." diye konuştu.
 
"Şu andaki İçtüzük ihtiyacı karşılıyor mu?" sorusu üzerine Yıldırım,  "Tabii büyük oranda karşılıyor ama kafada tereddütler, sorular vardı. Bu soruları  arkadaşlar gündeme getirdiler, bunların cevapları verildi. Sorun yok." dedi.
 
TBMM Başkanı Yıldırım, "İlgili bakan eleştirilere yanıt verebilecek  mi?" sorusuna ise "Gayet tabii verecek. Niçin orada duruyor bakan?" yanıtını  verdi.
 
Bir gazetecinin, İçtüzükte, "Bakan sadece görüşmelere katılabilir"  denildiğini hatırlatması üzerine Yıldırım, "Öyle bir şey yok. Bir bakan gelip  bütçesini savunuyorsa, o bütçe üzerindeki eleştirilere karşılık vermesi ve o  bütçeyi savunması en tabii hakkıdır. Plan ve Bütçe Komisyonunda bu oldu, Genel  Kurulda da olacak. Zaten Genel Kurula bakanın gelmesi mecburi değildir,  ihtiyaridir. Bakan geliyorsa mutlaka konuşacaktır. Konuşan bir insanın  eleştirilere cevap vermemesi çok tutarsız bir şeydir." ifadesini kullandı.
 
Binali Yıldırım, bakanların bütçe görüşmelerine katılacağını,  görüşlerini açıklayacağını ve eleştirilere cevap vereceğini söyledi.
 
TBMM Genel Kuruluna mesajı olup olmadığının sorulması üzerine  Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:
 
"Genel Kurula mesajım şu: Bütçe görüşmelerinin daha iyi, üretken ve  verimli olmasını daha çok bağırarak ve gererek sağlayamayız. Görüşlerimizi gayet  sakin bir şekilde milletin beklentileri doğrultusunda ortaya koymamız herhalde  milletimiz tarafından daha hoş karşılanacaktır. Meclis'te gerginliği, kavgayı hiç  kimse hoş karşılamaz. Kaldı ki TBMM'nin, mili egemenliğin temsil yeri olarak  örnek bir davranış içerisinde olması gerekir. Bu sorumluluk da Genel Kuruldaki  milletvekillerine aittir. Milletvekillerimizin bu konuda gereken tavrı, hareketi  göstereceklerine inanıyorum. Bu konuda herhangi bir tereddüdüm yok."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap