SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meclis'te 'edepsiz' tartışması

Meclis'te 'edepsiz' tartışması

15 Mayıs 2013 Çarşamba - 14:48




TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, alkollü içkiler düzenlemesinin de yar aldığı torba yasanın görüşmeleri tartışmayla başladı. Komisyon üyesi olmayan C





TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alkol düzenlemesinin de yer aldığı yasa teklifinin görüşmelerine bugün başlandı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı toplantının başında CHP’li Mahmut Tanal’ın "usul" hakkında söz istemesi tartışmaya neden oldu. Komisyon Başkanı Lütfi Elvan'ın, komisyon üyesi olmayanlara "usul" hakkında söz veremeyeceğini söylemesi CHP’li Tanal’ı sinirlendirdi. Tanal söz için ısrar edince AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, “Provokasyona mı geldiniz? Her seferinde böyle yapıyorsunuz. Edepli ol” diyerek Tanal’a tepki gösterdi. Tartışmaya CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da katılınca komisyonda gerginlik yaşandı. Ağbaba, “Edepsiz sensin. Koskoca adamsın, yaşından başından utan. Sen kimseye edep dersi veremezsin” dedi. Ağbaba’nın bu sözleri üzerine Baştopçu, “Ben sana göstereceğim” dedi. Bunun üzerine Ağbaba, “Nerede istiyorsan görüşelim. Yaşına başına bakmadan beni düelloya davet ediyor” dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine Lüffi Elvan komisyona kısa bir ara vererek Ağbaba’nın yanına giderek vekili sakinleştirdi. Öte yandan CHP’li Mevlüt Aslanoğlu’nun yasa teklifi veren AK Partili Recai Berber’e, içkiyi yasaklayan Osmanlı padişahı 4. Murat’a atıfta bulunarak '4. Recai' benzetmesi yapması herkesi güldürerek ortamı yumuşattı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap